Dejl Karnegi nas uči komunikaciji i samospoznaji

Način na koji se izržavamo otkriva našu ličnost. U potrazi za knjigom koja će pomoći svima koji teže da steknu ili, pak, usavrše svoju veštinu govora, odlučili smo se za, prema mišljenju mnogih, više nego korisno delo slavnog Dejla Karnegija.
Knjige
09:22h

Dejl Karnegi (Dale Carnegie) je slavni američki pisac i predavač za života, poznat i po vođenju popularnih kurseva o samousavršavanju, govorništvu, prodaji i međuljudskim odnosima. Brojne knjige koje je napisao, praktična znanja i iskustva koja je stekao za života prevedena su na više jezika sveta, a i danas pronalaze svoju vernu publiku. Metodologije i principi komunikacije o kojima je pričao i pisao, su, može se reći, vanvremenski. Kroz svoja dela nas uči kako da pristupimo svakodnevnim problemima, spojimo posao i zadovoljstvo, na život gledamo sasvim drugim očima, da kada nam sudbina da limun, napravimo limunadu. Neke od njegovih najčitanijih knjiga su: Kako uživati u životu i poslu, Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude, Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu. Naslovi pomenutih knjiga su verovatno pitanja koja i sami sebi postavljate. Odgovori su tu.

Pomenuti autor je proverene tehnike govorničkih sposobnosti objasnio kroz primere iz sopstvenog iskustva, kao i iskustva svojih učenika u delu
Kako brzo i lako savladati govorničku veštinu. Knjiga inspiriše i podstiče lični razvoj pojedinca u pogledu javnih nastupa, podiže stepen samopouzdanja i pruža dodatnu veru u sposobnost da se uspe. Navedeno delo je topla preporuka svakome, ko bi želeo da usavrši svoje umeće govora, kao i za one koji smatraju da ga ne poseduju. Da efektan govor znači mnogo više nego reći nekoliko reči, stav je kojim se vodio Dejl Karnegi.

Citat: ''Poslovno, društveno i lično ispunjenje umnogome zavisi od čovekove sposobnosti da svojim bližnjima jasno saopšti šta je on, šta želi i u šta veruje. A danas, kao nikada pre, u atmosferi međunarodne tenzije, straha i nesugurnosti, postoji velika potreba da kanali komunikacije među narodima budu stalno otvoreni''.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs