Knjiga zbog koje je Jelena Lengold dobila Evropsku nagradu za književnost

Vašarski mađioničar - knjiga koja osvaja Evropu

Knjiga Vašarski mađioničar objavljena je u Italiji, a nakon toga biće objavljena na engleskom i mnogim drugim evropskim jezicima. Evo zašto bi ova knjiga trebalo da se nađe na vašoj listi za čitanje
Knjige
20:16h
Vašarski mađioničar - knjiga koja osvaja Evropu

Knjiga "Vašarski mađioničar", za koju je Jelena Lengold dobila Evropsku nagradu za književnost, upravo je objavljena u Italiji u izdanju poznatog italijanskog izdavača Zandonai iz Rovereta pored Trsta.

Najavljujući svojim čitaocima knjigu "Vašarski mađioničar" Lengoldove, italijanski izdavač kaže: "Knjiga koja otkriva intimu naše svakodnevice. Lengold daje glas prećutanim, skrivenim i često neočekivanim aspektima ljubavi, snova, strasti i duhovnosti. Male epifanije u pričama Jelene Lengold otvaraju novu perspektivu naše svakodnevice. U ovom zavodljivim pričama autorka je u stanju da se sa lakoćom kreće od naturalističkih scena, preko minimalizma, sve do fantastičkog. U tom prostoru intime, zadovoljstva i strasti uteha se neočekivano ukazuje iza krhkosti".

Ubrzo posle italijanskog pojaviće se i englesko izdanje knjige "Vašarski mađioničar". Ovo delo već je objavljeno na bugarskom jeziku, a u toku su prevodi na češki, makedonski, mađarski, albanski i poljski jezik.

Knjiga "Vašarski mađioničar" donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti. Pisane sa velikom književnom snagom, ove priče su autentično svedočanstvo o intimi, svakodnevici i o čudima ljubavi.

U pričama Jelene Lengold progovaraju svetlosti i senke svakodnevice i intime, veliki i mali obredi privatnosti i ljubavi. Zahvaljujući istančanoj psihologiji, u pričama iz knjige "Vašarski mađioničar" nalaze se neki od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti, navodi "Arhipelag".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs