Stiže na retrogradni Merkur u znaku Raka i donosi velike obrte: Evo ko od znakova može da se odahne, a kome se loše piše

Za vreme retrogradnog Merkura sve znake očekuju mnoge promene, pre svega u polju komunikacije i društvenosti.

Horoskop
21:47h
Stiže na retrogradni Merkur u znaku Raka i donosi velike obrte: Evo ko od znakova može da se odahne, a kome se loše piše
Foto: Profimedia

Merkur, duala planeta koja predstavlja komunikaciju i intelekt, vlada osobama rođenim u znaku Device i Blizanaca, a ovoga puta u retrogradnom stanju ulazi u znak Raka i to direktno.

Koje promene očekuju sve znake Zodijaka?

OVAN

U predstojećem periodu pripadnike ovog znaka ispuniće neki magični osećaj nade i optimizma. Budite strpljivi jer sve polako dolazi na svoje. Dugo ste čekali da neke rane zacele i sada konačno dobre stvari u životu možete podeliti sa ljudima oko sebe.

BIK

Ovo je doba harmonije i razvoja kada su u pitanju vaše lične veze. Kako Merkur ulazi direktno u znak Raka, pripadnici Bika osetoće se lagano kao pero i sa lakoćom i razumevanjem moći će da razvijaju i neguju svoje odnose sa okruženjem.

Merkur, Planeta, Sunčev sistem, Planete, Kosmos
foto: Shutterstock

BLIZANCI

Ovo je doba idealno za komunikaciju i oslanjanje na sopstvene instinkte. Iako težite ka logici i razumnosti, u ovom periodu od vas će se tražiti da se prepustite i verujete u nešto što je veće od vas samih. Opustite se i prepustite trenutku.

RAK

U periodu koji sledi neophodno je da osluškujete svoje telo i postavite granice tamo gde je neophodno. Ne terajte se da ulazite u odnose koji ne čine da se osećate prijatno. Posvetite više vremena sebi i isplanirajte nekevažne korake za budućnost.

LAV

Osobe rođene u znaku Lava u ovom periodu prevazilaze neke prethodne traume i dolaze sebi. Vreme je da verujete svojim instinktima i definišite svoje želje i ciljeve. Nemojte se stideti da tražite pomoć kako biste lakše i brže završili neki poslove.

Retrogradni Merkur
foto: Shutterstock

DEVICA

Za osobe rođene u Devici ovo je vreme promena. Oslonite se na svoje najbliže okruženje koje će vas obasuti poverenjem i ljubavlju, a mogu se naslutiti neke naznake novog života u najboljem mogućem smislu. Prošlost ostaje iza vas i nemojte se za njom okretati.

VAGA

Ovo je doba transformacije za vas; doživećete svojevrsni preporod. Toliko je toga na čemu treba da budete zahvalni. Pružaćete ljubav i nežnost svetu koji vas okružuje i lepo će vam se vratiti.

ŠKORPIJA

Za Škorpije sledi period prepun inspiracije. Na zadatku ste da saznate istine i nova znanja. Emotivno sazrevate i zaceljujete stare rane, a trenutno najveću sreću pronalazite u sopstvenom miru. Budite svesni da čak i ovakvi momenti znače rast i razvoj.

Retrogradni Merkur, Merkur
foto: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

STRELAC

Mnogo toga dešavaće se odjednom, tako da je preporučljivo da se naoružate strpljenjem i tolerancijom. Ceo vaš svet biće uzdrman, a iz toga se mogu izroditi neke nove perspektive. Na neke stvari gledaćete drugim očima, te ćete pronaći novi balans u životu koji vam je bio neophodan.

JARAC

Ovaj period donosi pozitivne promene za Jarčeve. Osećaćete dobru energiju koja ispunjava vaš život i tako ćete i zračiti. Budućnost deluje svetla i od ovog trenutka sve će ići samo na bolje. Podsetite sebe da život može biti lagan i da se ponekad jednostavno treba prepustiti, piše Glossy.

VODOLIJA

Za Vodolije ovo je period preispitivanja. Dosta vam je svega što vas je do sada kočilo i sputavalo u napredovanju, pa ćete ozbiljno pogledati u prošlost i time se pozabaviti. Vratićete samopouzdanje i prepoznaćete u sebi pravu moć.

RIBE

Ovo je vreme za konekcije, ljubav i nove početke. Srce vam se gotovo izlečilo od prethodnih rana, a sada prepoznajete pravi put koji vas vodi ka nepogrešivoj ljubavi. Oprostićete i sebi ali i drugima neke stvari iz prošlosti i vaše srce biće u potpunosti oslobođeno svih stega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs