NAJMRAČNIJE OSOBINE ZNAKOVA ZODIJAKA: Ribe su ZAVISNICI, Device suva KRITIKA, a od NJIH nema nesposobnijih ljudi

Ovo su najmračnije osobine svakog horoskopskog znaka. Nekima može poslužiti kao ogledalo i alarm da nešto promene u ponašanju.

Horoskop
Autor:
NAJMRAČNIJE OSOBINE ZNAKOVA ZODIJAKA: Ribe su ZAVISNICI, Device suva KRITIKA, a od NJIH nema nesposobnijih ljudi
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali zašto su neki pojedinci razdražljiviji, tvrdoglaviji ili arogantniji? Možda se odgovor na ovo pitanje krije baš u astrologiji?

Ne postoje savršeni ljudi. Čak i najoptimističniji i prijateljski raspoloženi pojedinci imaju svoje mračne strane. Zavist, želja za osvetom, želja za dominacijom ili nepoštovanje vremena drugih su osobine koje retko ko želi da prizna da zaista ima.

Astrologija sugeriše da položaj zvezda može imati značajan uticaj na karakter osobe, uključujući i njegove negativne aspekte. Želje, strahovi i tajne mogu otkriti osobine ličnosti koje se manifestuju na podsvesnom nivou unutar svakog horoskopskog znaka.

Koje tajne čuva vaš astrološki znak? Da li ste spremni da se suočite sa vašim najmračnijim osobinama? Hajde da vidimo.

Horoskop
foto: Shutterstock

Ovan

Ovnovi, vreme je da se oslobodite svog ponosa. Ovi horoskopski znaci imaju visok nivo samopouzdanja i sklonost sebičnosti, što im otežava da priznaju svoje greške i priznaju da možda greše. Često su superiorniji od drugih u snazi i snalažljivosti, što učvršćuje njihovo uverenje da mogu postići uspeh bez pomoći drugih.

Ljudi rođeni u znaku Ovna imaju prirodni potencijal za liderstvo, ali teško prihvataju autoritet drugih. Međutim, oni su u stanju da se prilagode okolnostima koje zahtevaju priznanje spoljnog autoriteta. Najnegativnije osobine Ovna uključuju žeđ za moći, sebičnost i sklonost da se ponašaju impulsivno.

Ovnovi su takođe poznati po iznenadnim izlivima besa i sklonosti donošenju impulsivnih odluka. Kada su ljuti, mogu nemilosrdno da napadnu, često delujući ili govoreći bez odgovarajućeg razmišljanja, što može dovesti do ozbiljnih posledica kako za same Ovnove tako i za ljude oko njih.

Bik

Bikovi su poznati po svojoj izuzetnoj tvrdoglavosti, spremni na sve da postignu svoje ciljeve. Čak i održavanje prijateljstva sa Bikom može biti izazov, a kamoli izgradnja romantične veze. Njihova čvrstina u stvarima i nespremnost na kompromis često dovode do sukoba, jer Bik može ići u krajnost u svojoj tvrdoglavosti, nepokolebljivo se pridržavajući svojih odluka.

Jedna od slabosti Bika je posesivna priroda i sklonost ka ljubomori, koja brzo može dovesti do spontane akcije ako se oseća ugroženo. Ovaj znak je hrabar i često deluje bez prethodnog razmišljanja, uprkos svesti o mogućim problemima. Nažalost, emocije su te koje često preuzimaju, čineći ljubomoru odbojnim faktorom za druge.

Među manje voljenim karakternim osobinama Bika su ljutnja, nefleksibilnost i sklonost ka ljubomori.

žena
foto: Shutterstock

Blizanci

Jedna od najuočljivijih slabosti Blizanaca je njihova sklonost da budu nepouzdani. Ovo ne dolazi od zlobe; Blizanci mogu slučajno izgubiti nešto ili zaboraviti na planirani sastanak. Oni takođe mogu imati pogrešnu predstavu o vremenu u poređenju sa drugima, ne uzimajući uvek u obzir da li neko ima vremena ili sklonosti za iznenadne sastanke ili razgovore.

Blizanci ponekad mogu delovati površno ili previše sebično, a njihovo mišljenje o ljudima može se brzo promeniti, često ne na bolje. Njihove reči ponekad treba uzeti sa oprezom, jer dvoličnost može biti deo njihovog karaktera, uključujući mogućnost izdaje. Međutim, teškoća u komunikaciji sa Blizancima je otežana njihovom harizmom i privlačnošću, što ih čini posebno ubedljivim i sposobnim da lako pridobiju nečiju pažnju i simpatije.

Rak

Rakovi su poznati kao jedan od najempatičnijih znakova zodijaka, ali njihovu osetljivost često prate nagle promene raspoloženja. Oni mogu intenzivno da doživljavaju neprijatne trenutke, ponekad dozvoljavajući svojim emocijama da nadjačaju racionalno razmišljanje, uzrokujući da njihovo ponašanje postane nestalno i iracionalno. To dovodi do toga da Rakovi budu neodlučni pred čak i manjim problemima, što ih dovodi do panike. U takvim trenucima, Rakovi imaju tendenciju da izbegavaju sukobe, čak i ako su uvereni da su u pravu.

Iako Rakovi cene porodične veze i posvećeni su domu, ponekad im nedostaje spontanost i lakoća komunikacije, što može učiniti druženje sa njima predvidljivim. Teško im je da budu bezbrižni i da se ne žale na život, po čemu bi se razlikovali od drugih.

Rakovima je takođe teško da prihvate kritiku ili iskreno mišljenje, a da se ne uvrede, jer su osetljivi i imaju tendenciju da sve uzimaju k srcu. Kontrolisanje emocija je izazov za njih.

Da bi poboljšali kvalitet života, Rakovi moraju da rade na svojim emocionalnim reakcijama, hirovima i raspoloženju.

Lav

Lavovi se suočavaju sa poteškoćama zbog svog beskrajnog ponosa, čije poreklo ostaje nejasno i često neosnovano, ali to ne umanjuje njihovo samopouzdanje. Oni mogu biti divni saputnici sve dok njihov ego nije ugrožen; u takvim trenucima mogu postati agresivni, pokazujući spremnost da se brane. Da biste izbegli sukobe sa Lavovima, preporučuje se da podržite njihovo samopoštovanje bez pritiska na njega.

Lavovi imaju jaku želju da pobede u svemu, teže da budu lideri i da predvode projekte u kojima učestvuju.

Lav uvek nastoji da ostane na vrhu, ne trpi kritike i ume da bude veoma osetljiv. Njihove emocionalne reakcije su često primetne drugima.

Pošto je Lavovima potrebna pažnja drugih, oni mogu da pribegnu manipulaciji da bi je dobili.

žena
foto: Privatna Arhiva

Devica

U liku Devica primetna je opasnost koja proističe iz njihove visoke inteligencije. Imaju oštar um i radoznalost, ali njihova želja za savršenstvom može da iznervira i sebe i druge. Device mogu biti previše samouverene u svoje znanje, ostavljajući malo prostora za mišljenje drugih.

Još jedna karakteristika Devica je njihova sklonost kritikovanju. Osećaju potrebu da ukažu na greške i predlože načine da ih isprave, čak i ako se njihov savet ne traži. Ovo može biti izvor napetosti u suočavanju sa njima.

Device cene kontrolu i red u svemu. Oni mogu osetiti unutrašnju tenziju kada nisu u stanju da upravljaju svakim aspektom svog života, preferirajući stabilnost i predvidljivost od događaja koji unose elemente iznenađenja ili nereda u njihove živote. Njihova želja za stalnom kontrolom i nemogućnost da se opuste i zabave mogu ih učiniti teškim partnerima u vezama, unoseći nesreću ne samo u njihove živote, već i u živote voljenih.

Vage

Vage često ostavljaju utisak misterije, jer njihove prave namere i misli nisu uvek očigledne. Oni su skloni da pažljivo odmere svaku svoju akciju i reč, pokušavajući da utvrde da li će im to biti od koristi u odnosima sa drugima.

Vagama je važno da budu voljeni i prihvaćeni i spremne su da ulože mnogo truda da postignu ovaj cilj. Međutim, njihova neodlučnost može da iznervira druge, jer Vage često imaju poteškoća da same donose odluke. Uprkos činjenici da Vage simbolizuju pravdu, vole da daju savete drugima, iako sami ne poštuju uvek ove preporuke, ponekad kršeći pravila iz ličnog zadovoljstva.

Među osobinama koje Vaga treba da razvije kako bi poboljšala svoj karakter su borba protiv negativnih stavova i prevazilaženje sklonosti ka lenjosti.

Saturn, Horoskop, Planeta
foto: Shutterstock

Škorpije

Kada se Škorpije zaljube, njihova osećanja se mogu razviti u opsesiju, što ponekad dovodi do preterane kontrole i zahtevnosti u vezi. Njihova sklonost ka ljubomori i posesivnosti može izazvati probleme sa partnerima. Pored toga, mogu biti nefleksibilni, pokušavajući da izbegnu bilo kakve promene.

Škorpije se odlikuju svojom neumoljivošću i u stanju su dugo da čekaju pravi trenutak za osvetu, tražeći od toga zadovoljstvo. Oni mogu da oproste uvredu, ali nikada neće zaboraviti ko ih je izdao.

Ovaj horoskopski znak je takođe poznat po svojim manipulativnim sposobnostima. Poraz je posebno bolan za Škorpije i pokušavaju da ga izbegnu više od predstavnika drugih znakova.

Strelac

Strelci su oličenje velikih sanjara: često su rasejani i olako shvataju život. Ovo ima tendenciju da odlaže važne stvari do poslednjeg trenutka, što neizbežno dovodi do stresa. Umeju da uživaju u životu i da ga maksimalno iskoriste, ali imaju tendenciju da brzo izgube interesovanje za aktivnosti i projekte koje su započeli.

Karakteriše ih iskrenost, Strelce ponekad mogu biti previše direktni, što može da uvredi druge. Jedna od njihovih najmanje poželjnih osobina je njihova spremnost da nanesu bol pod maskom iskrenosti, ponekad ne shvatajući da reči mogu imati dugoročne posledice i povrediti osećanja.

Izvesna detinjasta nezrelost može se pratiti u ponašanju Strelaca, kada deluju impulsivno i ne vode uvek računa o mogućim posledicama svojih postupaka.

Jarčevi

Jarčevi se mogu shvatiti kao hladni i ravnodušni prema emocijama drugih, prilazeći ljudima sa poslovne, a ne lične tačke gledišta. Njihove manje poželjne osobine uključuju nedostatak empatije, povremenu škrtost i sklonost moralizovanju. Zbog svoje želje da kontrolišu svaki aspekt svog života, Jarčevi mogu negativno reagovati na neočekivano, što rezultira preteranom nervozom.

Jedna od karakterističnih osobina Jarčeva je pesimizam. Oni imaju tendenciju da se osećaju zadovoljni kada se njihova strašna predviđanja ostvare, dozvoljavajući im da kažu: "Rekao sam ti". Njihova sklonost da se stalno žale i kritikuju, bez nuđenja rešenja, može biti posledica unutrašnje sumnje u sebe, zbog čega se fokusiraju na identifikaciju nedostataka drugih.

Magija, Horoskop, umetnički portret
foto: Shutterstock

Vodolija

Vodolije su poznate po svojim visokim ambicijama i stavu da mogu da urade dosta, ali ponekad umeju da donesu ishitrene odluke bez razmatranja svih mogućih posledica. Njihova želja za postizanjem ciljeva ponekad se može razviti u autoritarnost ili čak dominaciju.

Karakteristika Vodolije je njihova želja za slobodom i nezavisnošću, zbog čega izgleda kao slobodan duh koji živi po svojim pravilima. Ova potreba za slobodom je toliko jaka da je Vodolija spremna da se odrekne veza, bilo prijateljskih ili ljubavnih, ako počnu da ograničavaju njegov lični prostor i slobodu. Kao rezultat toga, uprkos njihovoj otvorenosti i originalnosti, Vodoliji će možda biti teško da se prilagode strogim društvenim normama i pravilima.

Riba

Ljudi rođeni u znaku Riba imaju izuzetnu kreativnost i duboku intuiciju, ali u isto vreme mogu biti sebični i preosetljivi. Jedan od njihovih glavnih problema je sklonost raznim oblicima zavisnosti, što ih čini posebno ranjivim, lomljivim i ponekad van dodira sa stvarnošću, iz straha da će biti uvređeni. To dovodi do toga da se Ribe okružuju uskim krugom prijatelja i ograničavaju svoju komunikaciju.

Njihova percepcija sveta kao suviše okrutnog mesta dovodi do toga da oko sebe stvaraju emocionalnu barijeru, koju drugi mogu shvatiti kao odvojenost ili čak odvojenost od stvarnosti. Održavanje emocionalne ravnoteže je težak zadatak za Ribe, a njihove reakcije na razočaranja mogu biti izražene.

Stil/Cluber.com.ua

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs