RETROGRADNI MERKUR ĆE DA URNIŠE OVA 4 HOROSKOPSKA ZNAKA: Neće znati šta ih je snašlo, bolje da ne izlaze iz kuće

Retrogradni Merkur će najviše da utiče na ova 4 znaka

Horoskop
22:56h
RETROGRADNI MERKUR ĆE DA URNIŠE OVA 4 HOROSKOPSKA ZNAKA: Neće znati šta ih je snašlo, bolje da ne izlaze iz kuće
Foto: Profimedia/Ilustracija

Poslednji ovogodišnji retrogradni Merkur krenuo je retrogradno 13.12. na 8* Jarca, dodajući složenost uobičajenom haosu praznične sezone.

S njegovim početkom, očekujte susret s neugodnim situacijama, nesrećnim pogrešnim koracima i smanjenjem ukupne efikasnosti u raznim aspektima života. Ovo razdoblje bi moglo da zaustavi napredak, jer retrogradni Merkur često oživljava probleme iz prošlosti i pokreće davno zaboravljene izazove.

S obzirom na povezanost Jarca s disciplinom, karijerom, karmom i društvenom hijerarhijom, očekujte da će ova retrogradnost značajno uticati na vaš profesionalni život.

Može da izazove borbu za moć s autoritetima, poput nadređenih ili roditelja. Ako se nađete poremećeni ovom retrogradnom fazom, to je prilika da preispitate svoje profesionalne ciljeve i poboljšate način na koji izražavate svoje želje, potrebe i ideje.

Zaplet se zaoštrava kako Merkur nastavlja svoju retrogradnost prema Strelcu 23. decembra. Ova faza bi mogla da bude posebno teška, budući da se Strelčev širok, nestrukturisan pristup sukobljava s Merkurovim preferisanjem detalja i preciznosti. Dok je Merkur metodičan, Strelac ima tendenciju impulsivne improvizacije.

Dugotrajna opozicija Merkura i tajanstvenog Neptuna dodatno zamagljuje granice stvarnosti, zbog čega je ključno da ne podležete i teskobi, naročito ako je ukorenjena u preteranim strahovima.

Srećom, ovo retrogradno razdoblje završava 1. januara 2024., s Merkurom koji ponovo ide direktno na 22* Strelca.

Ova promena nudi preko potrebno resetovanje, baš na vreme za novu godinu. Međutim, ako vaš Sunčev ili izlazeći znak spada u određene kategorije zodijaka, pripremite se za još turbulentnije retrogradno iskustvo.

Retrogradni Merkur, Loša komunikacija
foto: Profimedia / Ilustracija

Blizanci

Za Blizance, uticaj retrogradnog Merkura posebno je izražen, s obzirom na to da vašim znakom vlada Merkur. Svaka retrogradnost donosi svoje jedinstvene izazove, a ovaj put, retrogradnost počinje tmurnim tonom u vašoj osmoj kući, koja upravlja intimnošću i finansijskim ulaganjima.

Tokom ovog razdoblja možete da se suočite s duboko ukorenjenom osetljivošću, naročito onom koja se odnosi na nerešena pitanja iz vaše prošlosti.

Ova retrogradnost nudi sjajnu priliku za rešavanje ovih dugotrajnih stvari, bilo da su emocionalne ili finansijske. Međutim, kompleksnost retrogradnosti se pojačava 23. decembra, kada prelazi u vašu sedmu kuću, zonu partnerstva.

Ovaj prelaz može da dovede do zbunjujuće dinamike u vašim odnosima, s povećanom verovatnošću nesporazuma.

Tokom ove faze mogli biste neočekivano da se sretnete s bivšim partnerom. Ovaj susret bi mogao ili ponovo da otvori prošla poglavlja ili pruži priliku da se konačno postigne zatvaranje.

Ovo razdoblje zahteva pažljivu navigaciju i jasnu komunikaciju u vašim odnosima.

Prihvatite ovo vreme kao priliku za introspekciju i razrešenje, što će vam omogućiti da izađete s jasnijim razumevanjem svog emocionalnog krajolika i jačim međuljudskim vezama.

Retrogradni merkur, Loš period
foto: Profimedia/Ilustracija

Devica

Uticaj retrogradnog Merkura na vas je posebno dubok, s obzirom na ulogu Merkura kao vašeg vladajućeg planeta. Ovaj nebeski događaj često vam najavljuje razdoblje introspekcije i ličnog rasta.

Ovaj retrogradni ciklus počinje u vašoj petoj kući, koja upravlja ljubavlju, romantikom i samoizražavanjem. To je razdoblje koje zahteva ponovo uspostavljanje veze sa svojim strastima i razmišljanje o tome što vas zaista motiviše i uzbuđuje.

Tokom ove faze mogli biste da zateknete sebe i u preispitivanju prošlih veza ili strasti, nudeći uvid u to kako su se vaše želje i težnje promenile tokom vremena. Međutim, scenario se značajno menja kada Merkur krene retrogradno u Strelcu 23. decembra, povećavajući emocionalne uloge.

Ovaj prelaz uzburkava vode vaše četvrte kuće – carstva doma i porodice. Možda ćete zaroniti u sećanja iz detinjstva, od kojih bi neka mogla biti izazovna za procesuiranje.

Ova faza takođe može dovesti do nesporazuma unutar vaše porodice, potencijalno stvarajući napetu atmosferu u vašem kućnom okruženju. Kako se godina bliži kraju, ovo retrogradno razdoblje će vas podstaći da ublažite ove porodične napetosti. Idealno je vreme da da se reorganizujete i očistite svoj životni prostor, stvarajući skladno okruženje.

Prihvatite ovu priliku da ojačate svoje porodične veze i pretvorite svoj dom u utočište koje odražava vaš unutrašnji mir i jasnoću.

Retrogradni Merkur, Loša komunikacija
foto: Profimedia / Ilustracija

Strelac

Strelčevi, nadolazeća praznična sezona zahteva pažljiv pristup vašim finansijama, jer će retrogradni Merkur uticati na vašu monetarnu stabilnost. Ovaj ciklus počinje u vašoj drugoj kući, koja je usko povezana s finansijama, materijalnim bogatstvom i vašim osećajem sigurnosti.

To je razdoblje koje će vas podstaći da razmislite o sopstvenoj vrednosti i procenite živite li u skladu s ličnim standardima koje ste sebi postavili.

Ako smatrate da novac koristite kao sredstvo za jačanje samopouzdanja, ovo retrogradno razdoblje idealno je vreme da ponovo procenite i ispravite sve nezdrave finansijske navike koje su povezivale vaše samopouzdanje s vašim bankovnim računom.

Kako Merkur 23. decembra ulazi u retrogradnu fazu u Strelcu, doživećete značajno pojačavanje ovih učinaka. Merkurov uticaj tada će da se prebaci na vašu prvu kuću sebe, što će dovesti do pomalo zamagljene percepcije vašeg identiteta.

Tokom tog vremena, mudro je izbegavati donošenje velikih ili impulsivnih odluka u vezi s vašim izgledom, poput nove tetovaže ili drastične promene frizure. Umesto toga, ovo razdoblje je pogodno za eksperimentisanje sa svojim izgledom i rad na samopouzdanju na kreativne, nepostojane načine.

Nakon što retrogradna faza završi 1. /januara 2024., bićete u boljoj poziciji za donošenje značajnijih obaveza i odluka. Ovo je vreme za introspekciju i oprezno donošenje odluka, što će u na kraju dovesti do jasnijeg razumevanja sebe i svojih finansijskih navika.

Jarac

Nadolazeći retrogradni Merkur će imati dubok uticaj na vas, počevši upravo u vašem znaku. Ova faza počinje u vašoj prvoj kući sebstva, donoseći sa sobom tipične izazove neuspeha, neugodnosti i zbunjenosti. To bi moglo uticati na to kako doživljavate svoj identitet i lična uverenja.

Tokom ovog razdoblja pokušajte da izbegnete preterano analiziranje ko ste i za šta se zalažete. Preterano ispitivanje često može da dovede do više nesigurnosti nego do jasnoće.

Umesto toga, ovo je vreme da prihvatite fleksibilnost i dopustite sebi slobodu da istražite različite aspekte svoje ličnosti. Zapamtite, ne zahteva svaki aspekat vašeg života čvrst, dugoročan plan. Ponekad se radi o praćenju trenutnog sjaja i otkrivanju raznih delova sebe.

Kada Merkur retrogradno pređe u Strelca 23. decembra, intenzitet njegovih učinaka mogao bi da počne da slabi, ali to ne znači nužno povratak u potpunu lakoću.

Kako se Merkur pomera u vašu 12. kuću samoće i duhovnosti, mogli biste da da budete više introspektivni nego inače tokom praznične sezone.

Ova druga polovina retrogradnog razdoblja odlična je prilika za duboku samorefleksiju. Razmislite o istraživanju novih oblika terapije ili introspektivnih praksi.

To je prilika da se povežete sa svojom nutrinom na dubljem nivou, jasnije shvatajući svoje motivacije, strahove i težnje. Prihvatite ovo vreme introspekcije, jer može dovesti do značajnog ličnog rasta i samootkrivanja, piše Atma.hr.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs