RETROGRADNI MERKUR JE STIGAO: Novčanici će biti na velikom udaru, a evo kako PREGRMETI i sačuvati NOVAC

Retrogradni Merkur je stigao, a astrološkinja Julijana Oremović otkriva kako će uticati na novčanu od 21. aprila do 15. maja.

Horoskop
20:04h Autor:
RETROGRADNI MERKUR JE STIGAO: Novčanici će biti na velikom udaru, a evo kako PREGRMETI i sačuvati NOVAC
Kako retrogradni Merkur utiče na novac, Foto: Shutterstock

Pred nama je period drugog retrogradnog kretanja Merkura ove godine. Počinje 21. aprila u Biku i trajaće do 15. maja. Retrogradni Merkur u ovom pragmatičnom znaku poziva nas na promene u finansijskoj i imovinskoj oblasti života. Ovo je vreme kada imamo priliku da konsolidujemo svoje resurse, da bolje vidimo kako upravljamo novcem i kakva su naša uverenja o novcu.

  • Teško mi je zarađivati za život...
  • Novaca nikad dosta...
  • Ne znam kako da rukujem novcem i nije mi važno...

Ovo su samo neka od mogućih uverenja koja mogu doneti stalne izazove u toj oblasti života. Zato je dobro pregledati, sagledati, bolje isplanirati i eliminisati sve ono što vas sputava u stvaranju veće stabilnosti i sigurnosti na egzistencijalnom nivou. Promena počinje od nas, piše Sensa.

Retrogradni Merkur
foto: Shutterstock

Ovaj Merkur je poučan i na neki način nas priprema za ulazak Jupitera u znak Bika. Da bi se bolje iskoristile Jupiterove blagodeti, potrebno je ukloniti prepreke i izazove, kako spoljašnje tako i unutrašnje.

Novac nam vrlo često pokazuje koliko cenimo sebe. Koliko verujemo u sebe. Kako i u kojoj meri cenimo sva znanja, iskustva i veštine koje smo sticali godinama...

Ako želimo da imamo fiksnu finansijsku situaciju, dobro je krenuti od sebe, od poštovanja sebe i svog unutrašnjeg kapitala, koji nam niko ne može oduzeti, osim nas samih.

Imamo priliku da ojačamo sebe, budemo jači od svojih strahova i odvažimo se na neke životne, poslovne ili ljubavne promene koje mogu da poboljšaju kvalitet našeg života.

A Merkur sada usporava događaje kako bismo bolje videli, razumeli i postali svesni. Zato nemojte da se nervirate ako sve ne ide po planu i u roku koji ste sebi odredili. Samo se uključite u aktuelne događaje.

Bik je simbol vlasništva, osećaja sigurnosti i stvaranja onoga što nam ta sigurnost može doneti. Ali iluzija je da se sigurnost krije samo u dobroj plati i štednji, sigurnost je nešto što se stvara u nama. Onaj osećaj kada znamo da možemo da nađemo bolji posao, bolji odnos, da znamo i možemo da rešimo probleme koji su pred nama, uprkos preprekama.

Sada raščišćavamo prostor na kome ćemo graditi i stvarati nešto što će za nas imati dugoročnu vrednost. Zato mirno pogledajte sebe i svoj život. Prepoznajte prepreke, obrasce, sve što vas sputava da biste više verovali u sebe i u nameru da u budućnosti imate više sigurnosti, više novca, više stabilnosti.

Neke od tema koje bi mogle postati važne u ovom periodu su hrana, imovina, kupoprodaja nekretnina, vlasništvo.

Ovaj ciklus, tokom kojeg može doći do nekih zastoja, kašnjenja, pa čak i kvarova koji nisu slučajni, završiće se 1. juna kada Merkur konačno izađe iz senke i krene u razvoj i realizaciju planova kojima težite.

Sensa/ Astrolog Julijana Oremović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs