Izaberite omiljeni

Predlog za savršenu nedelju: Top 5 ljubavnih filmova snimanih po istinitim događajima! (VIDEO)

Ove filmove sigurno volite, a da li znate da su baš oni nastali na osnovu istinitih događaja? Život piše najbolje romane i stvara filmske ljubavne zaplete

Filmovi
Autor:
Predlog za savršenu nedelju: Top 5 ljubavnih filmova snimanih po istinitim događajima! (VIDEO)
Foto: Profimedia

The Theory of Everything (2014)

Film o čuvenom аstrofizičаru Stivenu Hokingu i njegovoj ljubavi. Dvoje ljudi prolaze kroz ogromne probleme uz pomoć ljubаvi. Film zаsnovаn nа memoаrimа Džejn Hoking Putovаnje do beskonаčnostiMoj život sа Stivenom.

Stiven u 21. godini sаznаje dа boluje od bolesti motornog neuronа kojа će nаpаsti njegove udove i sposobnosti što će uzrokovаti limitirаne pokrete i govor i oduzeće mu život zа dve godine.

Njegova ljubav iz studentskih dana ga ne napušta bez obzira na okolnosti. I dok se njegovo telo suočаvаlo sa ogrаničenjimа, njegov um je nastavio dа istrаžuje krаjnje grаnice teorijske fizike.

Ovo je prelepa priča o pravoj ljubavi za ceo život. Stiven i Džejn prkose nemogućim šаnsаmа i granicama.

The Vow (2012)

Novopečeni bračni par doživljava saobraćajnu nesreću u kojoj mlada žena zavšava u komi. Nakon buđenja sa ozbiljnim gubitkom pamćenja, njen muž pokušava da ponovo osvoji njeno srce.

Zasnovan na istinitoj priči Kim i Krikita Karpenter, radnja prati Pejdž i Lea, mladi bračni par koji doživljava saobraćajnu nesreću u kojoj Pejdž, usled moždane traume, zaboravlja svog muža i njihov brak.

Vodeći se zavetom "Dok nas smrt ne rastavi" Leo će dati sve od sebe da sačuva ženu koju voli.

The Edge of Love (2008)

Ova interesantna priča istražuje boemski podzemni svet ratom rastrzanog Londona i složene priče dva para čiji životi i ljubavi postaju opasno isprepleteni.

"The Edge Of Love" je ljubavna drama Džona Mejburija o velškom pesniku Dilanu Tomasu i njegovom ljubavnom trouglu.

Becoming Jane (2007)

Džejn Ostin želela je da se uda iz ljubavi, ali se njeni roditelji nisu slagali. Bili su prezauzeti traženjem odgovarajućeg muža za Džejn kako bi joj osigurali društveni status i sve ono što on nosi, novac, uticaj i moć. Ona se sa 20 godina zaljubila u Toma Lefroja.

"Becoming Jane" opisuje ljubav u mladom životu Džejn Ostin. Ovo je priča o ljubavi, romantici, intrigama i dužnosti, koja obuhvata novac, porodicu i prijateljstvo. Priča dotiče dobrotu, veličinu i ingenioznost.

The Notebook (2004) - Beležnica

Priča o ljubavi za ceo život, od mladosti do poslednjeg dana. Dirljiva priča o tome kako jedna ljubav prolazi kroz razna iskušenja kao što su rat, bolesti, ljubomora…

Uz ovaj film ćete sigurno i zaplakati, a s obzirom na to da se nalazi na listi ljubavnih filmova po istinitom događaju videćete kroz šta sve ljubav mora da prođe da bi postala i ostala za sva vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs