Ne pristaje na sve uloge ali prihvata realnost

Dragan Mićanović: Nadam se da ću i dalje sarađivati sa Anom!

Glumac, koji je do nedavno bio oženjen koleginicom Anom Sofrenović, kaže da nikog ne treba da čudi to što je sa njom snimio reklamu
Filmovi
14:48h Autor:
Dragan Mićanović: Nadam se da ću i dalje sarađivati sa Anom!
Foto: Kurir Arhiva

Dragan Mićanović je jedan od onih nenametljivih lica koje svi znamo. Gluma je njegov život i raduje joj se sa svakom novom predstavom ili filmom.

"Obožavam svoj posao i mislim da sam privilegovan čovek, jer se bavim onim što volim. Što sam stariji, sve više radim. Igram velike uloge i nisam razočaran u svoju profesiju. A iluzorno je razmišljati da li sam mogao da imam vile i bazene u Londonu, jer, jednostavno, nisam rođen tamo, već živim ovde i prihvatam realnost", kaže 42-godišnji glumac u intervjuu.

Nedavno je javnost saznala da je okončan brak u kojem je bio sa koleginicom Anom Sofrenović iz kojeg ima dve kćerke. Ali, njih dvoje nisu neprijatelji. Da je to tako pokazala je i reklama koju su zajedno uradili za jednu banku. On kaže da u tome ne vidi ništa neobično.

"Ne vidim razlog zašto da to ne uradimo i nije mi jasno koga to uopšte čudi, jer je projekat bio isplativ", kaže on i dodaje da se nada da će u budućnosti biti još toga, odnosno da će sa Anom i dalje učestvovati u sličnim projektima. Mićanovića ćemo uskoro gledati u filmu Mamula, što smatra velikim izazovom, jer nikada nije glumio u triler-hororu. A dodatno, glumiće sa velikom zvezdom Frankom Nerom.

"Jedva čekam da ga upoznam i da radimo zajedno. Verujem da je vrhunski profesionalac. Bićemo direktni partneri, jer ćemo nekoliko scena snimati zajedno. Nemam više dečja uzbuđenja, malo sam i mator za to, tako da na to gledam sasvim normalno. Imao sam sreću da su dosadašnjoj karijeri upoznam i delim kadar i scenu sa velikim glumcima poput Entonija Hopkinsa, Ralfa Fajnsa, Vanese Redgrejv, Džerarda Batlera...".

Osim u filmu Mamula, čije je snimanje počelo u Crnoj Gori, Mićanovića ćemo gledati i u filmu Put ružama posut u kojem igra despota Stefana Lazarevića, a premijera je 28. septembra. Iako obožava posao kojim se bavi, kaže da ne pristaje na sve uloge.

"Volim da radim ono što me izaziva i inspiriše. Vuku me uloge i ljudi sa kojima treba da radim. Film Mamula je jedan od tih projekata. Inače, mislim da sam odbio više uloga u životu nego što sam ih odigrao, jer moram da vidim sebe u priči u pozorištu ili na filmu. Radoholici rade sve, a ja nisam takav".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs