SREĆAN KRAJ

NA SNIMANJU FILMA LAJANJE NA ZVEZDE DOGODIO SE INCIDENT O KOJEM SE GODINAMA ĆUTALO:Ovaj glumac je za dlaku izbegao smrt!

Tragedija izbegnuta u poslenji čas

Filmovi
Autor:
NA SNIMANJU FILMA LAJANJE NA ZVEZDE DOGODIO SE INCIDENT O KOJEM SE GODINAMA ĆUTALO:Ovaj glumac je za dlaku izbegao smrt!
Foto: Printscreen Youtube / srbija bre

Dogodovštine maturanata gimnazije koje su svakome bliske, snimljene prema knjizi "Lajanje na zvezde" Milovana Vitezovića u režiji Zdravka Šotre. Ovo ostvarenje spada u grupu naših najboljih filmova, čije se replike i dana danas izgovaraju, iako je prošlo više od dve decenije od prvog emitovanja.

Domaći filmovi, posebno u poslednjih nekoliko godina, puni su nasilja i psoviki, a "Lajanje na zvezde" je upravo poseban zbog toga. Pored brojnih šaljivih rečenica koje su bliske svim generacijama, u filmu ne može da se čuje nijedna psovka. Nakon premijere filma, kritičar je izašao pred publiku i novinare i rekao:

- Moje ime nemojte da spominjete, ali ću vam ovo reći. "Lajanje na zvezde" treba da ostane za sve generacije jer je bez psovki, bez golotinje, nema političara. U njemu ne možete da vidite teške scene ili nasilje. Lepo spakovan sa određenom dozom humora - rekao je ovaj kritičar.

Tokom snimanja umalo nije došlo i do velike tragedije, kada je Nikola Đuričko, koji je tumačio lik Tupe, umalo poginuo, jer je hteo da što vernije odigra trku sa vozom. Oglušio se o znak ekipe, da se skloni sa šina kada voz nailazi. Počeo je da trči, a onda se sapleo i pao. O ovom incidentu se nekoliko godina nije govorilo.

- Okliznuo se i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav. Naravno, prekinuli smo snimanje, tresao sam se od straha - rekao je jednom prilikom direktor fotografije Veselko Krčmar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs