Dugoočekivana ekranizacija

Sem Tejlor-Džonson režira ''Pedeset nijansi - Siva''

Bestseler dobija filmsku verziju, glavne uloge i dalje pod velom tajni
Filmovi
14:30h
Sem Tejlor-Džonson režira ''Pedeset nijansi - Siva''

Britanska rediteljka Sem Tejlor-Džonson (Sam Taylor-Johnson) režiraće film Pedeset nijansi - Siva koji se radi prema erotskom bestseleru Erike L. Džejms (E. L. James), saopštili su producenti filma.

Tejlor-Džonson koja je 2009. bila nominovana za britansku nagradu Bafta za film Nowhere Boy o Džonu Lenonu (John Lennon), snimiće film prema scenariju Keli Marsel (Kelly Marcel) za studija Universal i Focus Features.

"Jedinstvena sposobnost ove rediteljke da sa lakoćom prikaže komplikovane veze, ljubav, emociju i seksualnu hemiju čini je idelanim režiserom za oživljavanje veze Kristijana i Anastazije", rekao je producent Majkl de Luka (Michael de Luca). "Likovima Džejmsove i njenom živom pripovedanju potreban je režiser koji je spreman da rizikuje, a Sem je prirodni talenat", dodao je on u saopštenju.

Tejlor-Džonson, 46, koja je promenila ime u Sem Tejlor-Vud pošto se udala za zvezdu Nowhere Boy-a Erona Džonsona (Aaron Johnson), rekla je da je odušvljena što će režirati film. "Legijama fanova želim da kažem da ću odati priznanje Erikinoj knjizi i likovima Kristijana i Anastazije. Oni su se i meni uvukli pod kožu".

Sado-mazo roman prvi je deo trilogije Pedeset nijansi koju je u Srbiji prošle godine objavila Laguna. Trilogija je prevedena na 50 jezila i prodata u 70 miliona primeraka.

Za sada se ne zna ko će igrati Kristijana i Anastaziju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs