Belef od 21. juna do 15. jula na tri lokacije

Beogradski letnji festival Belef održaće se od 21. juna do 15. jula pod sloganom Diši! Ne diši!, a tokom 25 dana predstaviće programe 13 festivala
Događaji 12.06.2013. - 14:42h Autor: Tanjug

Vršilac dužnosti direktora Belef-a Vuk Despotović rekao je 22. izdanje manifestacije zadržava prošlogodišnju formu festival festivala, za koju veruju da kao sinergija značajnih manifestacija daje najbolji rezultat.

 

On je najavio da će festival 21. juna na Trgu Republike otvoriti ulični zabavljači, žongleri i akrobate u okviru Baskerfesta na Belefu, a program se nastavlja 24. i 25. juna na novoj Belef sceni u dvorištu Pete beogradske gimnazije sa najboljim filmovima ovogodišnjeg "Kratkog metra" i predstavljanjem novog tajvanskog kratkog filma.

 

Plesna predstava Raskršće biće izvedena 26. juna u okviru Festivala koreografskih minijatura na Belefa.

 

Ljubitelji pozorišne umetnosti uživaće 27. i 28. juna u mjuziklu Balkan eskpres Teatra 5, sastavljenog od sadašnjih i bivših učenika Pete beogradske gimnazije. Predstava je posvećena Oliveri Marković, a urađena je po originalnom scenariju Gordana Mihića, dok muziku potpisuje Zoran Simjanović.

 

U okviru Attic Night-a na Belefu" 29. i 30. juna predstaviće se bendovi Mašta Bašta, Sinestezija, Dirljivi trio, Threesome, Velahalve.

 

Prva dva dana jula za kvalitetan program stend-ap komedije biće zaduženi Srđan Dinčić, Marina Orsag, Aleksandar Perišić, Nikola Silić, Goran Furjan, Olivera Sotra, Filip Andronik i Jelena Radovanović.

 

Prvi put manifestiaciji se priključuje festival Belgrade Tango Encuentro (3. i 4. jul) sa kolažom različitih sadržaja inspirisanih argentinskom kulturom.

 

Književnici David Albahari, Vladimir Arsenijević, Jelena Lengold, Predrag Lucić, Rumena Buražovska pokušaće da u okviru Krokodil festival na Belefu 5. i 6. jula odgovore na pitanje zašto u srpskoj književnosti nema klasičnih ljubavnih parova.

 

Ring Ring će od 7. do 9. ugostiti Mohameda Rezu Mortazavija iz Irana, grupe Unavantaluna (Italija), Shazalakažoo (Srbija), The Buda Folk Band (Mađarska) i svetsku zvezdu world muzike Lajka Feliksa.

 

Sedam veličanstvenih na Belefu predstaviće od 10. do 12. jula dokumentarce Tomasa Ridelšajmera (Nemačka), Mike Ronkainena (Finska) i Marka Isaksa (Velika Britanija).

 

Belef se završava programom Supernatural festivala na Adi Huji 13. i 14. jula.

 

Za vreme trajanja festivala, u okviru projekta Terratorija, skulpture mladih umetnika i studenata iz Srbije, Crne Gore, Francuske, Austrije i Singapura biće izložene u fontanama na Trgu Republike, na platou ispred Hrama Svetog Save i u Petoj beogradskoj gimnaziji.

 

Ceo program 22. Belefa, osim sadržaja Baskerfesta i Supernatural festival, odvijaće se u dvorištu Pete beogradske gimnazije, a u slučaju kiše filmovi će se prikazivati u Domu omladine. Ulaz je slobodan na sve sadržaje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

BelefBeograd

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...