Završen BOSIFEST 2013.

Četvrti internacionalni međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji je u protekla tri dana održan u Domu omladine, završen je. Saznajte koji su to filmovi nagrađeni.
Događaji 07.06.2013. - 22:29h Autor: Fonet

Španski film Hromozom 5 dobitnik je Gran pri Bosifesta, Četvrtog internacionalnog međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom, koji je u protekla tri dana održan u Domu omladine. Američki dokumentarni film Poslednji tabu dobio je nagradu za najbolji scenario, dok je dokumentarni film Aka Dok Pomus, o tekstopiscu najvećih rokenrol hitova, dobitnik nagrade za najbolju režiju.

 

"Prijatno sam iznenađen kvalitetom filmova na ovom festivalu i selekcijom filmova rediteljke Maje Miloš, nijedan film koji je prošao selekciju nije bio slab. Na Bosifestu smo mogli da vidimo sjajne filmove o čudesnim sudbinama koji govore izuzetnim filmskim jezikom", rekao je reditelj Slobodan Šijan.

 

Šijan je ove godine bio član žirija i večeras je prisustovao uručenju nagrada. Pored Slobodana Šijana u žiriju bili su reditelji Srdan Golubović i Darijan Mihajlović dok je selektorka bila mlada rediteljka Maja Miloš. Organizator Bosfesta je Hendi centar Koloseum, a partneri su Turistička organizacija Beograda i Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda, iz podršku Ministastva rada i socijalne politike, navodi se u saopštenju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...