Kulturno-turistička manifestacija

Nušićijada u Ivanjici krajem avgusta

Obnovljena četvrta Nušićijada biće održana od 29. avgusta do 1.septembra, a festival kreće dan ranije koncertom grupe Van Gog na gradskom trgu
Događaji
12:30h Autor:
Nušićijada u Ivanjici krajem avgusta
Foto: Facebook/Nušićijada

Za Ivanjičane je jedan od centralnih događaja u toku godine ova kulturno-turistička manifestacija. "Ove godine Nušićijada slavi dva jubileja,180 godina od nastanka varoši i 180 godina od začetka školstva na ovim prostorima, pa će i izložbe i propratni deo programa biti posvećeni ovim jubijejima", rekla je Beba Bojović, član organizacionog odbora festivala.

Prema njenim rečima, na ovogodišnjoj Nušićijadi najmlađa publika će po prvi put imati svoju scenu na trgu Milinko Kušić, gde će se sva tri dana festivala održavati dečje predstave i dečji program.

Ovogodišnji festival obeležiće kvalitetan muzički program i izvođači poput Van Goga, Sergeja Trifunovića i Big benda, kao i asovi narodne muzike Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Dobrivoje Topalović, Danka Stoiljković, koji će podsetiti publiku na velikog boema Tomu Zdravkovića", kaže Bojovićeva.

Ona ističe da će i na ovogodišnjoj Nušićijadi posetioci moći da uživaju u pozorišnom repertoaru i glumcima Petru Božoviću, Gorici Popović, Nebojši Dugaliću, a Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada izvešće predstavu Ujež, a pozorište Slavija Nušićevu vlast.

Kako je za Tanjug izjavio Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjica u protekle tri godine N|ušićijadu je posetilo 80.000 ljudi, a i ove godine se očekuje veliki broj posetilaca.

"Vlada veliko interesovanje za Nušićijadu, jer je ona jedini naš festival koji nije vašarskog karaktera već kulturno-turistička manifestacija. Ona je podržana od ministarstava finansija ,privrede I kulture, kao i Turističke organizacije Srbije", kaže Ostojić.

Nušićijada, po rečima Ostojića, predstavlja dobar turistički proizvod sa kojim Ivanjica izlazi na tržište i sa kojim se ne promoviše samo ona kao manifestacija, već celokupan manifestacioni turizam Zapadne Srbije i Ivanjicu kao turističku destinaciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs