Program Galerije Matice srpske

Promocija srpske nacionalne umetnosti tokom Exit-a

Program Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska ove godine je u zvaničnom programu kulturne ponude Egzit festivala
Događaji
12:36h Autor:
Promocija srpske nacionalne umetnosti tokom Exit-a
Foto: Galerija Matice Srpske (Facebook)

Galerija Matice srpske (GMS) je pripremila program Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska, u želji da tokom trajanja predstojećeg Exit-a promoviše srpsku nacionalnu umetnost i kulturnu baštinu i tako je približi stranim turistima, saopštila je danas GMS.

Program Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska ove godine je u zvaničnom programu kulturne ponude Egzit festivala.

Imajući u vidu da je Exit jedan od najvećih muzičkih festivala u jugoistočnoj Evropi, to je vreme kada veliki broj turista iz raznih krajeva sveta dolazi u Novi Sad.

Pored izuzetnog programa koji nudi festival, posetioci će biti u prilici da se u popodnevnim satima upoznaju sa srpskom nacionalnom umetnošću i uživaju u prijatnom ambijentu GMS.

“Pričom kroz deset remek dela srpske umetnosti koja su izložena u stalnoj postavci Galerije, naši gosti će saznati kako se razvijala srpska umetnost u periodu 19. i 20. veka, o umetnicima, temama i idejama”, navodi se u saopštenju.

Uz to će imati priliku da vide i aktuelnu izložbu Poklon-zbirka Petra Ćurčića, novosadskog slikara.

U međuvremenu će u prijatnom ambijentu vrta Galerije moći da pogledaju kratki film o GMS, koji je titlovan na engleski i da se opuste uz muziku i osveženje.

U ponudi je i širok asortiman suvenira sa detaljima dela iz Galerijske kolekcije, koji se mogu kupiti u Muzejskoj prodavnici.

Kako je program prvenstveno namenjen stranim turistima, vođenja kroz stalnu postavku i upoznavanje sa srpskom nacionalnom umetnošću će se održavati na engleskom jeziku u terminima od 15 i 17 sati.

Ulaznica i osveženje (kafa, limunada, kokice) staju samo 200 dinara, navedeno je u saopštenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs