Nova imena na glavnoj bini Exit-a

Ljubitelje dobrog zvuka obradovaće vest da će na glavnoj Exit-ovoj bini nastupiti - GBH, Alis Rasel, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir
Događaji
03:20h Autor:
Nova imena na glavnoj bini Exit-a
Foto: Fonet

GBH ili Charged GBH začetnici su hardkor pank-a i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.

Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na Exit-u, a izabrao ih je bend The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih, navodi se u saopštenju organizatora Exit festivala.

Alis Rasel jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezda iz Velike Britanije posle pojave Ejmi Vajnhaus. Ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Najnoviji, To Dust, vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl Heartbreaker postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Tom Jork, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera savremene generacije pop autora, odabrao je Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

"Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na Exit-u pre benda Atoms For Peace. Njihov album Amok spada među najzanimljivija izdanja ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Tom Jork, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe pre njih. Vidimo se na Exitu!" izjavio je pevač Darkwooda, Dejan Vučetić.

Darkwood Dub su vodeća alternativna rock grupa iz Srbije preko 20 godina. Poslednjih godina, posle ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti džez improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promene koja počinje sa muzikom.

Energiju naše muzičke scene na mt:s Main stage doneće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrevanja za Snup Doga, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, iz Exit organizacije se apeluje na posetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je iskjučivo validna Exitova baza podataka. Podaci iz baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Trenutna cena petodnevne ulaznice iznosi 6.990 dinara sve do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 2.990 dinara do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala ulaznice biti skuplje.

Ulaznice su dostupne u Novom Sadu na Gigstix prodajnim mestima - Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12), Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60), knjižara Serendipiti (SPENS, Sutjeska 2) i Cafe Mačhiato (TC Merkator), kao i onlajn kupovinom preko Gigstix.com ili u Corner šopovima širom Srbije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs