Glamurozno

Gradovi koji nude najbolju zabavu tokom dočeka Nove godine

Rio de Ženeiro, Njujork, Edinburg, Sidnej, kao i Pariz samo su neki od svetskih gradova koji garantuju spektakularan provod za doček Nove godine
Destinacije
11:28h Autor:
Gradovi koji nude najbolju zabavu tokom dočeka Nove godine
Foto: Shutterstock

Dobro raspoloženje, konfete, šampanjac i odbrojavanje čine se sasvim dovoljnim za fin doček Nove godine. Ali, neki svetski gradovi zaista nude veliko slavlje, nezaboravne momente, impresivan vatromet i neverovatnu zabavu. Upravo je to razlog što brojni turisti štede tokom cele godine, samo kako bi jednu noć proveli u nekom od svetskih gradova koji zna da na pravi način zakorači u novu godinu.

- Doček Nove godine sigurno će vam biti zabavan i u Londonu, na obalama reke Temze. Oni koji odluče da novogodišnju noć provedu na ulicama mogu prisustvovati spektakularnom vatrometu i uživati u svetlosnom šou, a novogodišnji program pratiti i na ekranima na trgu ipred Parlamenta ili na Trafalgar skveru.

- Njujork je grad koji gotovo da je postao sinonim za mesto u kojem je zagarantovan dobar provod tokom dočeka Nove godine. Milioni ljudi iz celog sveta dolaze kako bi videli tradicionalno spuštanje čuvene svetleće lopte, ali i kako bi uživali u pirotehničkom spektaklu.

Plaža Reveillon u Rio de Ženeiru u Brazilu važi za jedno od najboljih mesta na svetu za doček Nove godine. Naime, tokom proslave duž plaže bivaju postavljene ogromne bine, a posetioci uživaju u muzici i tradicionalnom plesu. Na plažu se uglavnom dolazi obučen u belo, jer Brazilci smatraju da je to boja koja donosi sreću, pije se šampanjac, pleše samba, a kada sat otkuca ponoć iznad okeana počne pravi vatrometni spektakl.

- Ukoliko vam jedna noć slavlja nije dovoljna, onda posetite Edinburg u Škotskoj. Tamo slavlje povodom dočeka Nove godine traje četiri dana, a kuluminira predivnim vatrometom iznad dvorca Edinburgh. Taj grad nudi dobre koncerte, tradicionalne plesove i jako dobru zabavu tokom čekanja da zakoračite u novi početak.

- Tako dalek, a tako predivan - čarobni Sidnej. Ukoliko želite da među prvima zakoračite u Novu godinu, onda bi taj australijski grad trebalo da zasigurno bude vaš odabir. Možete da slavite na plaži, uživate u tradicionalnim australijskim obredima, vazdušnim akrobacijama i neverovatnoj svetlosnoj paradi. Kada se kazaljke poklope, sigurno ćete uživati u spektakularnom vatrometu koji osvetljava most Sydney Harbour i okolne zgrade.

- Zvuči kao kliše, ali ako ste zaljubljeni nemojte da propustite doček Nove godine u Parizu. Grad svetlosti pružiće vam divan vatromet i jako dobru uličnu zabavu. Pogled na svetla Ajfelovog tornja uz bocu šampanjca i čokoladica, umotanih u papir koji pucketa dok ga otvarate, sigurno će doprineti još romantičnijoj atmosferi, a ne zaboravite da kada sat otkuca ponoć zamislite želju i poljubite dragu osobu.

- A, ako biste više voleli da zaplešete u nekoj dvorani pravi odabir je Beč. Povodom dočeka Nove godine organizuje se veliki bal u palati Hofburg, uživaju u klasičnoj muzici, baletu i divnoj hrani. U ponoć sledi vatromet i tradicionalni valcer - Na lepom plavom Dunavu.

- Šta se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu - pogotovo tokom novogodišnje noći. Za one sa nešto dubljim džepom, Las Vegas je pravi izbor. Osim uživanja u zabavama u kazinima, posetiocu mogu da prisustvuju i uličnim festivalima, koncertima, svetlosnim šouima i da se sa voljenom osobom poljube u ponoć ispred fotnane Bellagio, piše Business Insider.

- Zagarantovana zabava tokom novogodišnje noći je i u Berlinu. U tom nemačkom gradu održava se jedna od najvećih zabava na otvorenom. U dva kilometra dugoj ulici tokom najluđe noći bivaju postavljeni barovi, štandovi sa hranom, a posetioci se zabavljaju uz svirku dobrh bendova i Di džejeva. Noć se ne završava već počinje ogromnim vatrometom u ponoć, te se posetioci mogu do zore zabavljati na ulicama grada.

- Ukoliko želite da upoznate ljude iz celog sveta Novu godnu dočekajte na ulicama Amsterdama. Naime, u centru grada možete da uživate u ludim zabavama, dobroj muzici, hrani i piću.

- Novogodišnje svečanosti u Barseloni počinju u restoranima, barovima i noćnim klubovima. Ali, kako noć odmiče, slavlje se prenosi na ulicu, kreće sa novogodišnjim odbrojavanjem i ludilom. Prema tradiciji, u Španiji se tokom novogodišnje noći nosi crveno donje rublje i jede 12 zrna grožđa, kako bi godina u koju ulazite bila srećna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs