Neistraženo mesto

Ovde ne može da preživi ni čovek, ni biljka: Prava vrata pakla na zemlji! (FOTO)

Slični uslovi vladaju i na nekim mestima na Marsu
Destinacije
11:22h Autor: ,
Ovde ne može da preživi ni čovek, ni biljka: Prava vrata pakla na zemlji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vrela jezera ključaju, otrovni plikovi hlora i sumpora guše ljude i životinje, a kuda god pogledate, videćete neverovatne žute ili zelene lokve!

Depresija Dankil u Etiopiji jedno je od najčudnijih mesta na našoj planeti i tamo praktično niko i ništa ne može da preživi.

Jedno od najslabije istraženih delova sveta, stotinak metara ispod nivoa mora smestila se ova užarena depresija, a prema pisanju BBC-a, u tom delu sveta razilaze se čak tri tektonske ploče i tako stavaraju potpuno novu zemlju.

Možda najtoplije i najsuvlje područje naše planete ima dva aktivna vulkana. Jedan od Erta Ale, među retkim je vulkanima koji imaju aktivno jezero lave na svom vrhuncu. Međutim, poslednja ekspedicija otkrila je da "život pronađe način", kako bi to rekao doktor Ijan Malkolm.

Do tridesete, žene se već razvode po tri puta: Ova zemlja je raj za sve ljude slobodnih shvatanja!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vode Danakila imaju prosečnu kiselost od 0,2 pH što je nezabeleženo u prirodnom okruženju. Poređenja radi, nerazređena sumporna kiselina ima pH od 0,3, što ovo mesto čini izuzetno opasnom regijom.

Od otmice i ubistava evropskih turista 2012. godine, svi posetioci moraju da imati vojnu pratnju. Barbara Kavalazi sa Univerziteta u Bolognji deo je tima koji sprovodi eksperimente u tom delu sveta, kako bi otkrili moguće postojanje života.

Još uvek neobjavljeno istraživanje opisuje kako su naučnici otkrili bakterije na dva odvojena mesta; u jezercima kratera Dalol i u malom jezeru izvan samog kratera, gde temperatura vode doseže 50 do 55 stepeni, a nije ni toliko kiselo kao vode u krateru.

Sve ostavlja nadu da bi mogli da otkriju život izvan naše planete, a najzanimljivije je da slični uslovi vladaju i na nekim mestima na Marsu.

Ovako izgleda rafting u Kini: Neponovljivi prizor, nezaboravno iskustvo (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs