Oduševiće vas

Najlepši granični prelaz na svetu: Ekvador i Kolumbiju dele dve prave atrakcije! (FOTO)

Veruje se da se na mestu današnje crkve, u 18. veku desilo čudo – majci koja je šetala s nemom ćerkom ukazala se Bogorodica Marija, nakon čega je devojčica progovorila
Destinacije
17:04h Autor:
Foto: Profimedia

Visoko u planinama Južne Amerike nalazi se granica sa čije ćete obe strane pronaći neke od najinteresantnijih atrakcija u Kolumbiji i Ekvadoru.

 

Granični prelazi ne predstavljaju naročitu turističku atrakciju. Obično su to izolovana, pusta mesta na kojima se ljudi zaustavljaju samo kako bi obavili proceduru u vezi s putnim ispravama i nastavili dalje, piše Newsweek.

 

Ipak, granica između Kolumbije i Ekvadora neverovatna je zbog dve stvari - jednoj od najlepših crkava u Kolumbiji i najsređenijem groblju u Ekvadoru.

 

Na kolumbijskoj strani, nekoliko kilometara od granice, nalazi se svetilište Las Lahas, koje dominira uskum, dubokim klancem. Crkva u gotičkom stilu izgrađena je između 1916. i 1949. godine i nalazi se na 100 metara od dna klanca.

 

Ispod monumentalnog mosta koji crkvu povezuje s drugom stranom protiče reka Gaitara.

 

Koliko lepa, toliko opasna: 10 minuta u ovoj pećini bi vas ubilo! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Veruje se da se na mestu današnje crkve, u 18. veku desilo čudo - majci koja je šetala s nemom ćerkom ukazala se Bogorodica Marija, nakon čega je devojčica progovorila. Zbog toga je već 1802. na tom mestu sagrađeno svetilište, na čijem je mestu danas crkva.

 

S druge strane granice, takođe na nekoliko kilometara, u ekvadorskom gradiću Tulkan, koji je najviši grad u ovoj zemlji, nalazi se jedno od retkih topijarnih groblja na svetu.

 

Lokalni baštovan Hoze Marija Azael Franko počeo je još 30-ih godina prošlog veka da radi na ovom groblju, oblikujući biljke koje mogu da žive i do 500 godina. Prema njegovim rečima, nije prestajao s radom sve dok groblje nije bilo "toliko lepo da prosto poziva čoveka da umre".

 

Groblje u Tulkanu danas ima preko 100 topijara, jedinstvenih u svojoj lepoti.

 

Sneg do kolena, noći ledene, -65 stepeni: Život u 4 najhladnija grada na planeti! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...