Koji je grad najviše podigao nos

Top 10 snobovskih gradova u Americi

Na osnovu ankete koju je sproveo časopis Travel & Leisure, u kojoj su posetioci sajta birali 35 gradova za koje smatraju da su "vrlo uobraženi", napravljena lista od 20 gradova sa najviše glasova
Destinacije
22:16h Autor:
Top 10 snobovskih gradova u Americi

Ponekad lepota i mogućnosti koje nude američki gradovi mogu biti i njihov balast, a odlazak u pozorište, bioskop, muzej ili na neki drug vid javnog okupljanja zahteva ozbiljne pripreme.

Kako kaže Ismaj Volš (Ysmay Walsh), zaposlena u gradskom vodiču MetroSeeker.com, ljubav za umetnošću ponekad nije dovoljna za šetnju po galerijama u Santa Feu.

"U većini slučajeva osećam da treba da se obučem tako da me ljudi koji se nalaze unutra shvataju ozbiljno, a ne kao nekoga ko je tu zalutao. Bez određenog stava i posebnog nastupa, vlasnici galerija teško da će primietiti da ste uopšte ušetali u izložbeni prostor i nerietko će vas ismevati", kaže ona.

Takav odnos, zapravo, objašnjava kako je mirni i tihi Santa Fe stigao na listu najsnobovskijih mesta u Americi, na osnovu ankete koju je sproveo Travel & Leisure, u kojoj su posetioci sajta birali 35 gradova, nakon čega je napravljena lista od 20 gradova sa najviše glasova.

Kako bi utvrdili koji je od velikih gradova u Americi najviše podigao nos posmatrani su klasični pokazatelji snobizma: reputacija mirnih, pametnih i kulturno prosvećenih stanovnika, otmena mesta za kupovinu i bogata ponuda kulturnih sadržaja, poput pozorišnih predstava i koncerata klasične muzike.

Isto tako, u obzir su uzete karakteristike koje se mogu definisati pojmom moderni elitizam poput ekološke svesti i tehnološke verziranosti.

Šampion snobizma je San Francisko, a na ovu šaroliku listu su između ostalilh ušli i Sijetl i Čarlston sa svojom mešavinom južnjačke tradicije sa sve popularnijim načinom života koji sadrži moderna gastronomska pravila.

TOP 10 najsnobovskijih gradova u Americi

1. San Francisko

2. Njujork

3. Boston

4. Mineapolis

5. Santa Fe

5. Sijetl

7. Čikago

8. Providens

9. Vašington

10. Čarlston

Ovde možete pročitati koji su to top 10 poročnih gradova u svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs