Strah u kojem milioni uživaju

5 najstrašnijih turističkih atrakcija: Ova mesta teraju strah u kosti, a privlače milione turista!

Najjezivije evropske ture

Destinacije
Autor:
5 najstrašnijih turističkih atrakcija: Ova mesta teraju strah u kosti, a privlače milione turista!
London, Foto: Profimedia

Trenutno ne možemo da putujemo, ali možemo da maštamo o narednim destinacijama koje ćemo obići kada to ponovo bude moguće.

Danas vam predstavljamo listu 5 najjezivijih evropskih tura!

1. Šta ima tako strašno u Veneciji?

Venecija ume dobro da zaradi od turizma, ne samo u vreme karnevala! Naime, u ovom gradu su se tokom čitave godine održavale ture koje vode turiste po uskim i mračnim ulicama grada i vodiči im pričaju legende o nesrećnoj ljubavi i prevari, pokazuju vile u kojima "žive" duhovi...

2. Transilvanija

Transilvaniju svake godine posećuju milioni turista zbog grofa Drakule. Posebno je atraktivno bilo posetiti Rumuniju krajem oktobra, jer se poslednjeg dana organizuje Drakulina žurka. Turisti koji se zateknu 31. oktobra u dvorcu Bran mogu da jedu ražnjiće na sablji i piju "krv".

Kako je borac za pravoslavlje postao monstrum žedan krvi: Ovo je prava istina o grofu Drakuli!

Drakulin dvorac u Transilvaniji
Drakulin dvorac u Transilvanijifoto: Profimedia

3. Mračne tajne Londona

London je čuven po kraljici, "Big Benu" i mnogim drugim turističkim atrakcijama, ali i po Džeku Trboseku. Svake večeri kod Taurea počinjala je tura kojom se prolazi putevima svih pet ubistava zloglasnog ubice.

4. Prag je svake večeri pozornica straha

Prag je sa gotskom arhitekturom svake večeri prava atrakcija za turiste koji uživaju da hodaju praznim ulicama. U 20 časova svake večeri počinjala je tura u kojoj vodič priča o prokletsvima i nesrećama koje su se dešavale nekadašnjim stanovnicima ovog grada.

5. Duhovi Škotske

Kao što se u Rimu organizuje tura "Anđeli i demoni", tako se i u Škotskoj može otići na turu "Da Vinčijev kod". Škotska je prepuna napuštenih i oronulih zamkova, a turisitčki radnici su počeli to i da naplaćuju, pa su tako osmislili legende da u svakom od njih žive - duhovi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs