Najlepša dekorativna biljka

Svaka kuća treba da ima bar jedan: Ovo je najtraženiji cvet na celom svetu! (FOTO)

Mnoge vrste su danas zaštićene, a ako vas policija uhvati, zapleniće ih
Bašta
10:16h Autor:
Svaka kuća treba da ima bar jedan: Ovo je najtraženiji cvet na celom svetu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Sveće, čaše, skupocene narukvice, skulpture... pa čak i kondomi! Veorvali ili ne, nema predmeta koji se danas ne pravi u obliku kaktusa!

Da li je kaktus najtraženija biljka sadašnjice i zašto je to tako?

Ko bi bolje umeo da odgovori na ovo pitanje od Džinele Leon, vlasnice prvog butika kaktusa u Londonu, otvorenog u leto 2016. godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Najviše se traže veliki kaktusi i svakog vikenda prodam bar jedan mada svaki takav primerak košta najmanje oko 350 funti", otkriva Džinela londonskom Gardijanu. "Kaktusi odgovaraju ljudima mlađe generacije, koji žele da rade sve manje a dobiju sve više."

Idealno cveće za terasu u hladu: Cveta i širi se velikom brzinom! (FOTO)

Prema rečima ove londonske cvećarke, kaktusi se izuzetno "dobro slikaju". Kako živimo u eri Instagrama i Pinteresta, čini se da je apsolutni imperativ imati bar nekoliko biljaka koje su lepe na slikama. Verovali ili ne, Pinterest stranice sa temom tipa "biljke na ružičastoj pozadini" (Plants on Pink) imaju i više od 10 miliona pratilaca.

Otkako se zaljubila u kaktuse, Džinela je obišla više hit destinacija na svetu za ove bodljikave lepotane i upoznala druge ljubitelje. Njen kolega Karlos Morera (32) iz Kalifornije smatra sebe novom generacijom poklonika i dilerom kaktusa.

Kupili propalo dvorište puno šiblja i korova: Nakon 16 godina, ovo je najlepša bašta na svetu (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Mnoge vrste su danas zaštićene", podseća on, a na glavnom londonskom aerodromu Hitrou više od 10 odsto zaplenjenih biljaka su upravo kaktusi!

I stari i novi kaktusari slažu se u jednom: svojom skulpturalnom lepotom, prelepim cvetovima i poslovičnom otpornošću, kaktusi će preživeti sve trendove!

Pridružite se i vi planetarnom društvu obožavalaca - možete da negujete kaktus bilo gde, u saksiji od terakote, u staroj šerpi ili loncu, u alpinetumu od malih kaktusa u vašoj dnevnoj sobi - mogućnosti su neograničene.

Ovako se pravi organsko đubrivo: Bašta će vam bujati bez otrova i pesticida!

A post shared by Stil (@stil_kurir) on May 2, 2017 at 3:13am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs