Alik Pelman uzgaja SVU svoju hranu na samo 750m2. Da bi to postigao, potrebno mu je samo 8 sati rada mesečno, a za većinu svojih useva koristi samo kišnicu.
Alik je u ovaj poduhvat ušao pažljivo pripremljen. Gledao je šta rade stručnjaci, pažljivo birao kulture koje uspevaju u podneblju u kojem je i osmislio plan sadnje tako da deluje.
"Postoje nedelje i nedelje kada ništa ne radim u bašti osim što berem hranu koja je stigla. Ostatak vremena provodim radeći puno radno vreme u kompaniji."
Alik tvrdi da mu je bilo važno da posadi neke žitarice, pojedine vrste povrća, voća i neke namirnice koje daju ulje kako bi imao sve ono što mu treba da preživi. Sve ono što uzgoji on osuši, ukiseli ili jednostavno sačuva za kasnije. Alik ima i pčele te tako proizvodi med, ali tajna njegovog uspeha je u tome što se on razume u prirodu i biljke. Zna biljke koje zasoljavaju hranu, one koje je čine slatkom i one koje je čine kaloričnom. U skladu sa tim on seje hranu.
Ovaj čovek isto tako ne plevi i ne okopava baštu, pušta da zatravi jer se tako čuva vlaga tla. Njemu nije potrebno mnogo, dovoljno je samo da ima da preživi, a na kraju ima i previše.