Savršena

POSADITE SAD,SLEDEĆE GODINE IMATE CVETNI TEPIH:Ova biljka se sama razmnožava,zaliva se retko,uspeva u najlošijoj zemlji!

Izgleda odlično kako u bašti, tako i u saksijama

Bašta
11:29h Autor:
Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj cveća, a niste puno stručni i nemate volje da se preterano posvećujete bašti, predstavljamo vam fenomenalnu i prelepu cvetnu biljku - pustinjsku ružu!

Reč je o biljki niskog rasta i čvrstih stabljika, koja raste kao puzavica, a za vreme cvetanja ukrasiće vašu baštu mnoštvom cvetića najlepših boja. Ono što je od svega najbolje jeste što se veoma lako uzgaja i uspeva čak i u zemlji lošeg kvaliteta!

Cveta od proleća do kasne jeseni, čak i ne traži puno vode, pa nema šanse da vam ne uspe!

Jedino na šta treba paziti jeste da pustinjsku ružu posadite na sunčano mesto u bašti, gde će dobijati šest ili više sati direktnog sunca. Vrućina joj ne smeta. Uspeće i u hladovini ili polusenci, ali davaće znatno manje cvetova.

Sadnja pustinjske ruže

Biljku posadite u malo širu rupu, iste dubine na kojoj je bila i u saksiji u kojoj ste doneli rasad. Nakon sadnje je odmah zalijte, a narednih nekoliko meseci zalivajte je samo u periodima kada kiša ne pada nekoliko nedelja. Ne voli preteranu vlažnost - zbog viška vode može da počne da truli, pa ne smete da preterujete sa zalivanjem. Najviše voli peskovito ili dobro drenirano tlo.

Pustinjsku ružu možete da sadite i u saksijama - biće najlepši ukras terase.

Širi se sama - u prvoj godini se udvostruči. S razlogom je zovu cvetni tepih! Idealna je za prednje ivice bašte jer je niska (oko 6 do 10 cm).

Kako sačuvati pustinjsku ružu za sledeću godinu

Ova biljka pripada trajnicama. Na jesen je treba pustiti da se malo osuši, kako bi se stvrdnula i pripremila za hladno zimsko vreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...