TRIK ISKUSNIH BAŠTOVANA

INFUZIJA ZA CVEĆE: Oporavlja, pospešuje rast biljaka, a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Moćan domaći rastvor

Bašta
12:55h Autor:
INFUZIJA ZA CVEĆE: Oporavlja, pospešuje rast biljaka, a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cveću treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi smo pronašli recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave.

U aspiriniu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa osatlim sastojcima pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Pilule, Tablete, Aspirin
foto: Shutterstock

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Evo kako rastvor deluje na biljke:

  • Deluje na razvoj korena.
  • Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.
  • Posprešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Apsirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu.
  • Aspirin je odličan i za rezano cveće. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs