Ukoliko ste ljubitelj začina i volite da znate šta tačno jedete – onda je uzgajanje začina kod kuće pravi izbor za vas.

Veliki broj začinskih biljaka su veoma otporne i adaptiraju se lako na kućne uslove, što ih čini dugovečnim. Dve stvari koje su ovim biljkama neophodne su voda i sunčeva svetlost.

Za početak je nabolje uzeti tek formiranu biljku i zasaditi je, a kasnije možete rasđivati njeno seme kako biste imali veću količinu začina.

Ove biljke možete zasaditi u malim saksijama ili čak u ukrasnim teglama, tako da mogu izgledati i veoma dekorativno, pored toga što su korisne.

Nana

Je jedna od najlakših biljaka za održavanje, jer ne zahtev apuno nege. Možete je zasaditi bilo gde, potrebno je samo zalivati je (ne prečesto) i obezbediti joj prirodnu svetlost i ona će rasti. Uzgojenu nanu možete koristiti svežu, kao dodatak jelima ili limunadi, ali je i osušiti za čaj.


Iznenadiće vas koliko je lako