SVE PRIMAJU K SRCU

Ovo su odlike preosetljivih ljudi: Da li se prepoznajete?

Svaka peta osoba na svetu pripada ovoj grupi ljudi, odnosno 20 posto osoba. Da li ste među njima

Lifestyle
16:03h Autor:
Foto: Shutterstock

Živimo u svetu u kojem nas vaspitaju da osećanja držimo za sebe, kao odraz hrabrosti, ali zapravo je upravo pokazivanje osećanja snage koju retki danas imaju.

 

Američki psiholog Elaine Aron tvrdi da nije reč poremećaju već o tome da je kod takvih ljudi jače razvijen smisao za empatiju i svesnost okoline.

 

Ako ste visoko senzitivna osoba, ne podnosite nasilje nikakve vrste, bilo da se dešava oko vas ili na televiziji, duboko će vas pogoditi i tražićete beg, odnosno, način da se što pre udaljite od takvih situacija.


10 bolesti koje nasleđujemo od majke: Tu mi ništa ne možemo!

foto: Shutterstock

Ako možete da pomognete, vi ćete to i učiniti. Uvek razmišljate o tome kako biste se vi osećali u toj situaciji, zato se prema drugima ponašate pažljivo, pazite da nekog ne povredite i trudite se biti prema drugima onakvi kakvi želite da drugi budu prema vama.

 

Intenzivno uživate u prizorima, zvukovima, ukusima i mirisima. Prošetate li šumom, preplaviće vas u isto vreme osećaj zadovoljstva zbog šuškanja lišća, cvrkutanja ptica, mira i bega od svakodnevne užurbanosti grada. Pomirišete li cvet i svidi vam se miris, teško će vam pasti da prestanete da ga mirišete.   Čujete li muziku koja vam se sviđa, u stanju ste da se naježite od zadovoljstva.

 

Nekad preterano reagujete na određene situacije, na koje drugi ne bi obraćali pažnju ni približno takvim intenzitetom.

 

Profesor psihologije otkriva u čemu je ključ sreće: Postavite sebi ovo pitanje i sva vrata će vam se otvoriti!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...