Pročitajte

Obavezno skinite zimsku jaknu kada sednete za volan: Evo zašto!

Već uveliko je stigao period nošenja zimskih jakni, a zajedno sa njim i rizik od nošenja istih prilikom upravljanja vašim vozilom

Lifestyle
Autor:
Obavezno skinite zimsku jaknu kada sednete za volan: Evo zašto!
Foto: Profimedia

Ovu grešku svi mi radimo kad vozimo automobil u zimsko vreme: ostavljamo na sebi debelu zimsku jaknu. Otkrivamo vam zašto je to opasno.

Napolju su počele da vladaju temperature ispod nule i naš automobil se preko noći potpuno ohladio. Ako nemate grejnu garažu, onda ćete gotovo sigurno sesti za volan u debeloj i toploj zimskoj jakni. Ali, to može biti opasno po život!

Nemojte voziti u japankama: Automobil završio na dnu bazena (VIDEO)

foto: Profimedia

Ako nosite na sebi zimsku jaknu u automobilu, onda pojas ne leži optimalno na vašem telu. Obično se nalazi preko karlice, a kad imate jaknu na sebi, onda je u većini slučajeva preko područja stomaka.

Ako dođe do nesreće – a dovoljan je "mali sudar" u gradskoj vožnji – zbog položaja pojasa može doći do nagnječenja creva ili jetre, a to može izazvati unutrašnje krvarenje.

Dakle, ako neko i dalje želi da nosi zimsku jaknu u automobilu, onda neka je povuče prema gore te stavi pojas ispod jakne. Decu možete zimi pokriti ćebetom (umesto da nose debele jakne). Sigurnost pre svega!

Kako se izvući iz automobila koji tone: Ova 3 koraka će vam spasiti život! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs