rečenica koja otključava sva vrata

Oborićete s nogu poslodavca: Ako izgovorite ovu frazu na razgovoru, budite sigurni da ste dobili posao!

Evo koja to fraza može da vam otključa vrata vaše potencijalne buduće firme

Lifestyle
19:53h Autor:
Foto: Shutterstock

Svi kandidati za posao znaju kako se intervju započinje - treba da budete tu na vreme, nabacite osmeh na lice i imate čvrst stisak pri rukovanju.

S druge strane, malo je teže znati kako bi ovaj razgovor trebalo da se završi.

Evo koja to fraza može da vam otključa vrata vaše potencijalne buduće firme.

Budite direktni

Suzi Velč, autorka nekih od najprodavanijih naslova iz područja menadžmenta, tvrdi kako poslednjih nekoliko minuta razgovora za posao obično odlučuju o tome hoćete li taj posao zaista i dobiti, prenosi CNBC.

Srećom, postoji nešto što uvek možete da kažete u poslednjim sekundama, a ostaviće pozitivan utisak na vaše potencijalne buduće poslodavce.

"Kada ste ispričali sve što ste imali i osoba koja vas je intervjuisala vam saopšti da je to kraj razgovora, nemojte samo da izgovorite „hvala“ i odete.

Pre nego što izađete, recite "Ja stvarno želim ovaj posao“, predlaže Velčova.

Odeća koja nikako nije za posao: 16 nedozvoljenih odevnih predmeta na radnom mestu!

foto: Shutterstock

Verovatno ste stava da takva iskrenost zvuči previše očajno, ali mogućnost za uspeh u ovom je slučaju veća (i važnija) od samog rizika.

Evo kakav efekat ima ova rečenica.

Stručnjacima koji vode intervju ova izjava pokazuje tri vaše osobine koje verovatno i traže kod svog budućeg zaposlenog – iskrenost, hrabrost i skromnost.

"Ovakva otvorenost donosi osvežavajuću notu iskrenosti i uvek dotakne ljude na pozitivan način“, ističe Velčova. Za to postoji dobar razlog.

Odstupanje od nekog unapred pripremljenog govora i robotskog predstavljanja ukazuju na autentičnost, kvalitet koji je danas sve ređi.

Takođe, čvrsto izražavanje svoje želje pokazuje i hrabrost.

"Oni koji čuju takvu izjavu, znaju da ju je teško izreći. Znaju da je za to potrebno imati petlje i zato će vas zapamtiti.“ Menadžeri cene zaposlene koji pokazuju hrabrost na poslu, bilo kroz inicijativu, bilo kroz jasno izražavanje mišljenja", tvrdi ona.

Ovakva otvorenost dokazuje da niste preponosni i da ste svesni zašto ste stvarno tamo. Onima koji će birati savršenog kandidata za posao to šalje poruku da i te kako znate da su oni ti koji donose završnu odluku. A to, pak, pokazuje da ste skromni i da prema njima imate poštovanja.

"Pokažite zašto ste najbolji izbor i dajte sve od sebe, a pri kraju razgovora pobrinite se da znaju i kako se zaista osećate“, savetuje Suzi Velč.

Privucite uspeh ekspresno: Promenite ove sitnice i pospešite poslovanje ili nađite posao iz snova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...