Uživajte u malim stvarima

Ovo su pozitivne navike srećnih žena

Za sreću je potrebno manje nego što mislite. Pošaljite nekome mejl zahvalnosti, pohvalite sebe, a pomoći će vam i ako se sami sebi nasmešite u ogledalu
Lifestyle 28.12.2013. - 19:27h Autor: ordinacija.hr
Foto: Thinkstock

Koliko god nam se čini logičnim uživanje u malim stvarima, ljudima to retko zaista i polazi za rukom. Psiholozi sa Univerziteta u Čikagu smatraju da su razlog tome zaposlenost i sve veće svakodnevne brige. Zbog užurbanog života automatski odbijamo da budemo spontani i da se družimo, a to bi moglo da unese radost u naš život.

 

Svi poznajemo žene koje krasi vedrina i spontanost, one će uvek biti i naš prvi kontakt kada nam se dogodi nešto dobro, a šta vi možete da uradite za sopstvenu sreću? Ovo su navike srećnih žena, pokušajte da ih praktikujete i vi i uživajte u svom nasmejanom licu.

 

1. Širite pozitivne misli

 

Danas pišite mejlove zahvalnosti ili okrenite broj telefona kako biste rekli nekome šta je za vas značio poslednji susret, razgovor, poljubac ili knjiga. Dajte ljudima do znanja da su vas usrećili svojim prisustvom ili poklonom. Ako ste danas posebno srećni, pozovite nekoga i sigurno će se i on osećati bolje zbog vaše pozitivne energije.

 

2. Hvalite sami sebe

 

Budite ponosni na svoje poslednje dostignuće. Nažalost, to radi mali broj ljudi. Ako ste proveli godinu dana u teretani znojeći se, nagradite sebe. Pohvalite se ako ste položili ispit ili učinili nekome dobro delo. Potapšajte sami sebe po ramenu, to će biti dovoljno!

 

3. Glumljenje sreće poboljšava raspoloženje

 

Pomenuti psiholozi sa Univerziteta u Čikagu smatraju da će osmeh na licu da učini da se zaista osećate dobro! Nabacite osmeh i pokažite ga svima, a tu i tamo se sami sebi nasmešite u ogledalu!

 

4. Uživajte u sadašnjosti i iskoristite svaki trenutak sreće

 

Ništa nije sigurno kao činjenica da će sve proći, a čini nam se da srećni trenuci prolaze najbrže. Naučnici smatraju da je stvar u čovekovom shvatanju kako je sve prolazno i kako sećanja blede. Jednom kada to shvati, uživaće u sadašnjosti i s vremena na vreme sam sebe će da podseti na srećne trenutke i tako će sebi da ulepša dan.

 

5. Izbegavajte negativne misli

 

Ovaj svet je pun pesimista i često se na one koji uživaju u svakodnevnim malim stvarima gleda sa čuđenjem. Ne dozvolite da vas negativnost pobedi. Naučnici su otkrili da negativno, ali i pozitivno razmišljanje deluje uzročno posledično među cimerima. Odnosno, ako jedan student negativno razmišlja, velika je verovatnoća da će njegov cimer nakon nekog vremena da poprimi isti način razmišljanja. Istraživanje je otkrilo da su potrebna samo 3 meseca da cimeri poprime isti način razmišljanja o nekim situacijama.

 

Dakle, mislite pozitivno, uživajte u trenutku i širite sreću!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...