Vredi se podsetiti

Besplatno je samo ono što je najveće, najlepše i najvažnije: Ovako je govorio Duško Radović!

U vremenu kada mnogi misle da se samo novcem može kupiti sve, Duško Radović nas opominje i podseća da su najvrednije stvari na svetu zapravo besplatne

Lifestyle
14:47h Autor:
Besplatno je samo ono što je najveće, najlepše i najvažnije: Ovako je govorio Duško Radović!
Foto: Shutterstock

Dušan Duško Radović jedan je od najčešće citiranih srpskih pesnika, pisaca, novinara, aforističara… Njegove mudrosti su svevremenske i univerzalne, prilagodljive i deci i odraslima, kao svojevrsna uputstva kojih se valja s vremena na vreme prisetiti. U vremenu kada mnogi misle da se samo novcem može kupiti sve, Duško Radović nas opominje i podseća da su najvrednije stvari na svetu zapravo besplatne. Samo ponekad zaboravimo smo ih besplatno dobili.

Duško Radović mudro savetovao: Evo kako treba vaspitati decu!

foto: Shutterstock

"Koliko se plaća pretplata za cvrkut ptica? Kolika je cena vazduha u novim dinarima? Da li se hlad drveća plaća na sat ili na metar? Da li je cena sunca ista i leti i zimi? Da li cveće posebno naplaćuje gledanje, a posebno mirisanje? Koliko vremena treba da se sagradi planina srednje veličine? Da li je reka jeftinija na izvoru ili na ušću? Izvinite, koliko ste platili što ste se rodili? Šta je besplatno? Samo ono što je najveće, najlepše i najvažnije."

Stara legenda otkriva: Rađamo se 7 puta, evo šta svaki put dobijamo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs