Neminovnost

9 svakodnevnih stvari koje će uskoro nestati: Zastrašujući napredak tehnologije!

Sa napretkom tehnologije u skorijoj budućnosti nam predstoje velike promene na svakodnevnom nivou. Hteli mi to ili ne, moraćemo da im se povinujemo. Neke su veoma dobre, a neke i zastrašujuće. Saznajte o čemu se radi

Lifestyle
13:56h Autor:
9 svakodnevnih stvari koje će uskoro nestati: Zastrašujući napredak tehnologije!
Foto: Shutterstock

1. Katanci i ključevi za 20-30 godina postaće prošlost. Sve će se otključavati karticama, a automobili sve više u upotrebu stavljaju prekidač umesto ključa.

2. Zalihe žutog metala polako nestaju s naše planete. Štednja u zlatu uveliko opada, a očekuje se da će pasti još 15 do 20 odsto u sledećih deset godina.

3. Ono što od pradavnih dana označava neku osobu i za njom ostaje gotovo zauvek, uskoro odlazi u istoriju. Ručne potpise sve više zamenjuju glasovne identifikacije, identifikacija očiju i otisak prsta.

Doktor upozorava roditelje: Tehnologija je mnogo štetnija za decu nego što mislite!

foto: Shutterstock

4. Dobra vest za većinu vozača je da će čekanje u saobraćaju u budućnosti potpuno nestati. To će se verovatno dogoditi kad upravljanje automobilima postane potpuno automatizovano i senzorski upravljano.

5. Odlična vest. U budućnosti će naučnici uspeti da pronađu zamenu za šećer, a ako i ne uspeju, dijabetičari će imati mogućnost da ugrade revolucionarne ćelije u pankreas i da pobede bolest.

6. Dobra vest je da više nećete morati da pozajmljujete punjač ili da kupujete novi kad ga izgubite. Sve više mobilnih puni se preko blututa, wi-fi-ja i beskontaktnim povezivanjima.

Sva njegova predviđanja se ostvarila, sada poručuje: Nestaće 33 miliona ljudi!

foto: Shutterstock

7. Kroz 50 godina moguće je da će plaćanje fizičkim novcem potpuno nestati! Sve će se plaćati internet bankarstvom ili kriptovalutama.

8. To već možemo videti i u Srbiji u nekim lancima brze hrane. Uskoro će sve radnike u takvim restoranima zameniti tač skrinovi za naručivanje hrane. A hranu će nam donositi roboti.

9. Koliko ste puta zaboravili gde ste stavili svoj daljinski, pa ste ga pronašli u kupatilu? To će uskoro postati prošlost jer će s napretkom tehnologije sve funkcionisati na dodir pametnih telefona ili zvučnim naredbama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs