Zanemareni delovi

Stvari u kući koje retko ko čisti: Prljavije od svega, legla bakterija!

Jedan od najprljavijih delova stana su prekidači za svetlo u našim prostorijama

Enterijer
12:14h Autor:
Stvari u kući koje retko ko čisti: Prljavije od svega, legla bakterija!
Foto: Shutterstock

Bez obzira da li čistite stan detaljno jednom nedeljno ili jednom mesečno, verujemo kako pokušavate da čišćenje obavite što preciznije i bolje kako bi što duže uživali u rezultatima svog rada. Ipak, događa se da svi mi zaboravimo na neke delove stana, a mi vam donosimo listu najzanemarivanijih delova enterijera.

Daljinski upravljač

Površina daljinskog upravljača sadrži na sebi najviše bakterija i bacila u modernom domu. Pa se samo setite te informacije kada sledeći put prigrizete nešto ispred televizora dok nehajno menjate kanale na upravljaču.

Prekidači za svetlo

Da, jedan od najprljavijih delova stana su prekidači za svetlo u našim prostorijama, a retko kada se setimo da ih očistimo. Stoga, jednom nedeljno dezinfekciono sredstvo i krpu u ruke i mirni ste!

Zid iza kante za smeće

Kada smeće padne pored kante, operete pod, ali kada sitne čestice odlete na zid? Mrlje i sitni komadi smeća na zidu neka ne budu ukras vaše kuhinje.

Mnogo dobri trikovi za čišćenje tepiha, kupatila i kuhinje: Iskusne žene znaju!

foto: Shutterstock

Unutrašnjost kante za smeće

Naravno da ne treba da perete kantu svaki put kada bacite kesu sa smećem, ali jednom nedeljno neka vam uđe u naviku da je isperete dobro sa dezinfekcionim sredstvom i vrućom vodom.

Češljevi i četke za kosu

Prosečno vreme trajanja četki i češljeva za kosu jeste od jedne do tri godine. Kako biste osigurali čist pribor, ručno uklonite ostatke kose nakon svakog korištenja, a jednom mesečno isperite četke i češljeve sa blagim šamponom i ostavite da se osuše preko noći.

Veš mašina

Iako je stalno u upotrebi s deterdžentom i vodom, veš mašina takođe zahteva zasebno pranje. Najbolji i najjednostavniji način je podesiti na program sa najtoplijom vodom i umesto deterdženta upotrebiti vinsko sirće koje će ukloniti kamenac.

Sijalice

Tokom čišćenja ćemo zasigurno preći krpom preko lampi i lustera, ali zapostavljamo same sijalice. Skupljanjem prašine dolazi do veće mogućnosti zapaljenja, pa svakako nemojte ignorisati čišćenje lampica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs