Najsrećniji ljudi

Najvredniji dar života: Ko je ovo imao, rođen je pod srećnom zvezdom!

Trenuci koji se ne zaboravljaju

Lifestyle
Autor:
Najvredniji dar života: Ko je ovo imao, rođen je pod srećnom zvezdom!
Foto: Shutterstock

"Prijatelji su oni rođaci koje je Bog zaboravio da nam odmah da", rekao je davno drevni kineski filozof Mencije.

Ako imamo dovoljno sreće, uz njih odrastamo, i to su zaista najlepša prijateljstva. Delimo sve, od vrtića i školske klupe, užine, domaćeg zadatka i tajnih simpatija, do brige o deci, saveta, pomoći u najtežim situacijama kojima nas život iznenađuje, ali i svakog srećnog trenutka.

Prijatelji iz detinjstva zaista su jedan od najvećih darova koje život može da nam pruži.

Ništa lepše od prelistavanja starog, prašnjavog albuma sa davno ovekovečenim trenucima na ljuljaški, plesa po kiši, pljuskanja gumenim čizmicama po dubokim barama...

Sećanja na beskrajna zajednička sankanja nikada ne blede, kao ni i momenat kada zajapureni od zime i grudvanja uletimo u kuću na kratki predah, topli čaj i Plazmu, da se brzo zasitimo i utoplimo, a onda sve ponovo...

Ni danas, kada smo odrasli, nema razloga da prava prijateljstva i zajedničke navike odu od nas. Onaj ko je doživeo da nakon napornog radnog dana svrati kod prijatelja, ponovo na topli čaj i Plazmu, dok kroz prozor gledaju svoju decu - a kao da gledaju sebe pre 25, 30 godina, zna koliko je u životu srećan što ima pravog prijatelja.

Kad ste se poslednji put čuli sa najboljom prijateljicom iz detinjstva? Ne dozvolite da vas život potpuno razdvoji - spremite dve kesice čaja i kutiju Plazme, oživite uspomene i sve će, makar nakratko, biti lepo kao detinjstvo koje pamtimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs