Alal im vera

Žena htela da vidi okean poslednji put: O postupku bolničara bruji ceo internet! (FOTO)

Nekad nije stvar u lekovima/treningu/veštini, nekad vam jedino treba empatija kako biste napravili razliku

Lifestyle
17:00h Autor:
Žena htela da vidi okean poslednji put: O postupku bolničara bruji ceo internet! (FOTO)
Foto: Facebook / qldambulanceservice

Fotografija bolničara koji pridržava krevet na plaži, dok pacijent gleda u okean rasplakala je mnoge. Priču o ispunjavanju poslednje želje javila je Helen Donaldson iz Harvi Beja, grada u australijskom Kvinslendu.

Ekipa bolničara kolima je prevozila pacijentkinju od njenog doma u odeljenje palijativne nege u lokalnoj bolnici. Tokom vožnje pacijentkinja je izrazila želju da još jednom ode na plažu. Ekipa bolničara koju su činili Grem Kuper i Danijel Kelandže napravila je malo skretanje s puta kako bi otišli na predivnu plažu Harvi Bej da bi pacijentkinji ispunili tu poslednju želju.

To je bio drugi put da su prevozili istu pacijentkinju. Dve nedelje ranije vozili su je iz bolnice kući, a tada im je pričala kako se s mužem doselila u Harvi Bej u afektu. Obožavala je šetalište i plažu. Tada su je bolničari pitali da li bi htela da svrate u šetnjicu i plažu da malo pogleda okean.

Poslednja želja moje supruge na samrti bila je da mi nađe ženu: Tužna priča koja vas dirnuti!

"Bila je van sebe od sreće. To je bio prvi put. Dve nedelje kasnije istu ženu smo vozili u bolnicu. Pitali smo je da li je opet za plažu, na šta je odgovorila: "Možemo li?" Rekli smo joj - apsolutno", prepričao je Grem.

Na plažu su je izneli u nosilima, a da nije bilo sveg kamenja bolničar bi je, kaže, odneo do okeana. Ovako je morao da se snađe. Uzeo je kesu, napunio je morem i doneo joj, kako bi mogla da umoči ruku.

"Pomislio sam, najbolje što mogu da uradim je da donesem okean njoj", rekao je bolničar. Žena je čak probala slanu vodu. Fotografiju je snimila druga bolničarka u timu, piše abc.net. Fotografija je na Fejsbuku ubrzo postala viralna, dobila je 47.000 lajkova, podeljena je preko 24.000 puta, a ima preko 5.000 komentara.

"Nekad nije stvar u lekovima/treningu/veštini, nekad vam jedino treba empatija kako biste napravili razliku! Sjajan posao tima iz Harvi Beja Danijel & Grem, služba je jako ponosna na vas", napisano je uz objavu fotografije na službenom profilu Hitne službe Kvinslenda.

Posao mu da vodi pacijente do sobe: Snimak kamere otkrio šta im stvarno radi! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs