Ne ponovile se

Zašto Srbi nikad neće propasti: Urbana legenda iz Beograda devedesetih!

Bulevar kralja Aleksandra (tada Bulevar revolucije) bio je i zvanično najpoznatija tržnica u prestonici, gde ste mogli da nabavite skoro sve - od igle do lokomotive
Lifestyle 23.07.2017. - 12:00h Autor: dnevno.rs
Foto: Shutterstock

Bile su to neslavne devedesete godine. I to one najgore, krizne, kada su na rafovima u robnim kućama stajale samo kofe senfa i kristalne vaze, a narod se snabdevao kod švercera po beogradskim ulicama.

 

Bulevar kralja Aleksandra (tada Bulevar revolucije) bio je i zvanično najpoznatija tržnica u prestonici, gde ste mogli da nabavite skoro sve - od igle do lokomotive. Baš sa Bulevara dolazi i jedna od najurnebesnijih urbanih legendi Beograda koja dokazuju da naš narod nikada neće propasti.

 

Da li ste pravi Šumadinac: Ova mana je tipična za ljude iz srca Srbije!

 

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Šetajući po Bulevaru te "vesele" '93. godine mogli ste da vidite i ljude koji su na kartonskim kutijama prodavali sijalice. Ništa novo, ništa zanimljivo, rekli biste. Međutim, jedan od njih prodavao je i one pokvarene - pregorele.

 

Amerikanka oduševljena Beogradom: Evo zašto ga nikad neće zaboraviti! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada je upitan zašto to prodaje i ko bi normalan to kupio, prodavac se nasmejao i rekao da se narod "otima" za pokvarene sijalice. Šta će im to, bilo je logično pitanje.

 

"Kako šta će im, burazeru, pa da menjaju u firmi", glasio je odgovor prodavca. Da, Beograđani su pregorele sijalice uvrtali u svojim firmama, a one "zdrave" nosili kući, kako bi uštedeli koji dinar.

 

Najstrašniju srpsku izreku koristite svaki dan: Ni ne znate koliko je jeziva i šta stvarno znači!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...