Izvanredna moć

Snaga drevnih Indijanaca leži u ovome: Tajna skrivana decenijama od ostatka čovečanstva!

Indijanci su verovali da su njihova tela evoluirala više od milion godina i da je za to vreme svaki njegov delić razvio neverovatne funkcije, neophodne za preživljavanje
Lifestyle 08.05.2017. - 21:47h Autor: dnevno.rs
Foto: Thinkstock

Mit o snazi koju skriva duga kosa star je koliko i čovečanstvo - sigurno znate za priču o Samsonu, jevrejskoj verziji Herkula. Bio je neverovatno snažan, ali je vešto krio da tajna njegove snage leži u njegovoj dugoj kosi. Na njegovu nesreću, žena koju je zavoleo, Dalila, podlegla je podmićivanju Filistejaca, otkrila Samsonovu slabu tačku i prenela je njegovim neprijateljima. Kada mu je krišom odsekla kosu, sva njegova snaga je nestala.

 

Većina Indijanaca kosu je sekla samo pod određenim, jasno definisanim, okolnostima. Na primer, Navajo indijanci sekli su kosu deci na njihov prvi rođendan i nakon toga nikada više. Pripadnici drugih plemena skraćivali su kosu samo u procesu tugovanja, kada bi poginuo neki ratnik, poglavica ili vrač od velikog značaja za njihovo selo. Zato, možete da zamislite, strah i očajanje koje su indijanska deca prolazila kada su morala da se ošišaju kako bi odlazila u američke škole kada je njihovo pohađanje postalo obavezno.

 

Dragocene tajne starih Indijanaca: Zaboravljeni, a besplatni lekovi starog plemena!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slična situacija ponovila se i tokom rata u Vijetnamu. Naime, specijalne snage SAD slale su svoje stručnjake u indijanske rezervate kako bi pronašli snažne i talentovane izviđače, vitalne mladiće koji već imaju iskustvo života na teškim terenima. Bilo im je vrlo važno da mladići imaju izvanrednu sposobnost praćenja, a nakon što je nekolicina njih odabrana i angažovana, dokumentovani su kao stručnjaci za praćenje i preživljavanje, piše portal Sott.net.

 

20 indijanskih pravila koja će vam promeniti život: Greška se može oprostiti!

 

Međutim, kada su postali regruti, morali su da budu ošišani na "vojnu frizuru" što je za njih bila neverovatna trauma. Sve znanje i veštine koje su stekli u rezervatu isparili su. Nijedan nije ispunio očekivanja, i sa terena su se vraćali neobavljenih zadataka. Svi do jednog govorili su kako nisu više mogli da "osete" neprijatelja, da njihova intuicija nije više pouzdana i da ne mogu protumače skrivene znakove.

 

Indijanci su verovali da su njihova tela evoluirala više od milion godina i da je za to vreme svaki njegov delić razvio neverovatne funkcije, neophodne za preživljavanje. Smatrali su da postoji vrlo dobar razlog za postojanje i najmanjeg, i naizgled, najnebitnijeg dela tela.

 

Težak fizički rad, malo hrane, mnogo sna: Evo zašto ovi ljudi dožive stotu kao od šale! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...