Poštenje se isplatilo

Beskućnik našao torbu sa skupim stvarima: A onda se desilo čudo! (FOTO)

Mogao je stvari lako da proda i da dobije novac da preživi nekoliko narednih dana, ali to za njega nije dolazilo u obzir
Lifestyle 31.01.2017. - 11:38h Autor: virealno.com
Foto: Facebook / Lewis.roberts.9883

Kad je beskućnik Geri iz Liverpula u Engleskoj pronašao torbu u telefonskoj govornici, bio je znatiželjan. Uzeo je torbu, otvorio je i ugledao muško odelo u vrednosti od 140 funti i druge skupe stvari.

 

Geri je mogao stvarčice da lako proda i da dobije novac da preživi nekoliko narednih dana, ali to za njega nije dolazilo u obzir. Pronašao je broj prodavnice u kojoj je kupljeno odelo. Skupio je svoje poslednje novčiće i ubacio ih u govornicu kako bi nazvao radnju.

 

Žena (66) pustila beskućnika da prespava kod nje: U sred noći probudio je jeziv zvuk! (VIDEO)

 

Normalno, šanse da trgovci znaju ime kupca su bile minimalne, ali u ovom slučaju je bilo drugačije. Čovek koji je kupio odelo je bio u pratnji prijatelja koji se prijavio za posao u prodavnici. Ostavio je svoj broj i Geri je mogao da ga kontaktira.

 

Pronašao je vlasnika torbe i ubrzo mu je vratio njegove stvari. Čovek po imenu Luis Roberts je objavio svoju priču na Fejsbuku i ubrzo je postala viralna.

 

Više je blagosloven onaj koji daruje nego onaj koji prima: Evo zašto je to tako!

 

U kratkom roku dobri ljudi su skupili preko 2.000 funti za Gerija, ali tu nije kraj. Ponudili su mu i posao i dobio je mali stan na korišćenje.

 

Ostavili otvoren automobil pun para: Beskućnik pokazao koliko smo nepošteni! (VIDEO)

 

Za samo sedam dana je Geri dobio krov nad glavom i posao, zahvaljujući svojoj dobroti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs