Zgadiće vam se

Kuvari otkrili: Ovu hranu nikad ne naručujemo u restoranu!

Lično, ako sam 30 km udaljen od mora ne naručujem morske plodove, kaže jedan od kuvara
Lifestyle 05.01.2017. - 17:35h Autor: 24sata.hr
Foto: Thinkstock

Koju hranu bi trebalo izbegavati u restoranima je pitanje na koje je odgovorio veliki broj kuvara i radnika u restoranima na vebsajtu Quora, prenosi Daily Mail.

 

Evo šta kažu:

 

1. Lično, ako sam 30 km udaljen od mora ne naručujem morske plodove. (Stiv Lazarus)

 

Bivši radnici restorana brze hrane otkrili: Šta nikada ne bi naručili, odvratne tajne posla!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Izbegavam da naručujem bifteke u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih i ako nisam u stejk hausu obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove osim ako nisam na mestu poznatom po njima ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu i morske plodove. (Šon Kvin, trenirani šef, 10 godina iskustva od pabova do hotela)

 

3. Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte ne-kinesku hranu. S razlogom su specijalizovani. Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 odsto belo brašno. (Leonard Hajad)

 

Nezdrava navika iz detinjstva: Zbog ovoga ćete da prestanete da ližete kašiku nakon spremanja kolača!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Jedan od mojih šefova mentora savetovali su mi da nikad ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliteti obično prave od ostataka stare hrane koje žele da se reše. (Džanera Soloven, obučeni šef)

 

5. Ako odete na ribu nedeljom, verovatno neće biti sveža. (Džoran Karlsen, studirao na Culinary Arts)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...