Koju hranu bi trebalo izbegavati u restoranima je pitanje na koje je odgovorio veliki broj kuvara i radnika u restoranima na vebsajtu Quora, prenosi Daily Mail.
Evo šta kažu:
1. Lično, ako sam 30 km udaljen od mora ne naručujem morske plodove. (Stiv Lazarus)
Bivši radnici restorana brze hrane otkrili: Šta nikada ne bi naručili, odvratne tajne posla!
2. Izbegavam da naručujem bifteke u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih i ako nisam u stejk hausu obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove osim ako nisam na mestu poznatom po njima ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu i morske plodove. (Šon Kvin, trenirani šef, 10 godina iskustva od pabova do hotela)
3. Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte ne-kinesku hranu. S razlogom su specijalizovani. Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 odsto belo brašno. (Leonard Hajad)
Nezdrava navika iz detinjstva: Zbog ovoga ćete da prestanete da ližete kašiku nakon spremanja kolača!
4. Jedan od mojih šefova mentora savetovali su mi da nikad ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliteti obično prave od ostataka stare hrane koje žele da se reše. (Džanera Soloven, obučeni šef)
5. Ako odete na ribu nedeljom, verovatno neće biti sveža. (Džoran Karlsen, studirao na Culinary Arts)