Za sve je kriv retrogradni Merkur

Decembar pun sumnji, prepreka, loših namera: Olakšanje stiže posle Božića, evo zašto!

Kada Merkur krene u nazad, naš život krene u nazad, stoga dobro pazite šta radite i kako rešavate probleme
Lifestyle 21.12.2016. - 16:14h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Čak i oni koji ne veruju u astrologiju, čuli su za retrogradni Merkur i za njegovo loše delovanje na ljude i prilike. Kada se za neku od planeta kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ona ide unazad, što je naravno nemoguće. Kada je Merkur u pitanju, to se dešava tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mesec dana.

 

Sada smo opet u nemilosti retrogradnog Merkura i taj njegov "hod u nazad" traje od 19. decembra, pa do 8. januara 2017. godine.

 

Astrolozi savetuju da se u ovom periodu primirimo. Nikako ne smemo da potpisujemo dokumenta, jer su mogućnosti grešaka velike. Ako, ipak, morate da potpišete neki dokumenat, jednostavno pročitajte sve, a najviše pažnje obratite na ona sitna mala slova i fusnote.

 

Retrogradni Merkur koji će trajati do 8. januara, zahtevaće od vas da se posvetite sebi. Kontrola zdravlja je obavezna, ali ono na čemu morate najviše da se posvetite je preispitivanje svog ponašanja i odluka donetih tokom 2016. godine. Jedino tako ćete uspeti da krenete napred i da prevaziđete sve probleme.

 

Godišnji horoskop za 2017: Na početku med i mleko, na kraju svakom po zasluzi!

 

Foto: Shuttertock
Foto: Shuttertock

Savet astrologa je da sve staro odbacite, a da prihvatite nove savete, nove prijatelje i da krenete u novu godinu rasterećeni i srećni.

 

Saturn koji ima veliki uticaj na Merkur, biće u stanju da nagradi ali i da kazni, a sve po zasluzi. Osvetnički Saturn vam neće oprostiti ništa. Prihvatite to kao opomenu, pa posle ovog okrenite list i postanite bolji, pozitivniji...

 

Budite veseli, pozitivni, širite dobru energiju, jer jedino to može da vas spase kazne pravednog Saturna.

 

Negativnost retrogradnog Merkura leži u tome što će ljudi imati potrebu da iz sebe izbace sve ono što je loše i prljavo. Zbog toga će doći do mnogo nerazumevanja, svađe, konflikta.

 

Ovaj period nije dobar za trgovinu, pa izbegavajte da prodajete stvari, ali i da kupujete. Oni koji se ipak odluče za kupovinu tehnike ili neke robe, može da im se desi da se ti uređaji brzo pokvare.

 

Ako možete veće kupovine ostavite za period iza 8. januara.

 

Astrolozi najviše upozoravaju na saobraćajne nesreće. Stoga, ako planirate neki put budite dodatno oprezni.

 

Kada prođe retrogradni Merkur, sve će nam krenuti na bolje, jer ćemo se barem rešiti lošeg uticaja zvezda. Na nama je da ostale probleme rešimo sami.

 

Da u narednoj godini budete srećni i zdravi: Tokom praznika stavite ovo u svoj dom!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...