U zlu ovako reaguju

Kada ste na ivici živaca: Ovom poremećaju ličnosti su skloni horoskopski znaci!

Neko je težak za okolinu, a neko za sebe
Lifestyle 28.10.2016. - 21:39h Autor: 24sata.hr
Foto: Thinkstock

Ovan

 

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti biće reč o isprekidanom eskplozivnom poremećaju. Karakterišu ga snažni napadi besa koji nisu uopšte u skladu sa situacijom.

 

Bik

 

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima uđete u raspravu kako stvari moraju da se odvijaju, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uveri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su paničenju.

 

Blizanci

 

Imaju ličnost zavisnika. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osećaju voljeno i željeno te im to stalno iz početka morate dokazivati. Najizgledniji im je razvoj ovisničkog poremećaja ličnosti.

 

Rak

 

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neutemeljen. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

 

Lav

 

Prirodno su ponosni i neretko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

 

Devica

 

Ako je povredite, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu personu. Ne podnose samoću i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

 

Vaga

 

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

 

Mesečni horoskop za novembar: Čuvajte se afera i podvala!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Škorpija

 

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima da podižu zidove oko sebe. Ali kod Škorpija to može rezultovati izbegavanjem svih društvenih situacija, razgovora uopšteno i sveopštim povlačenjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele biti blizu drugih. Kod njih je najizgledniji izbegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

 

Strelac

 

Sa svojim prirodnim šarmom skloni da ga iskoriste i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvataju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

 

Jarac

 

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu da paniče pa su skloni anksioznih poremećaja ako nije sve "kako treba".

 

Vodolija

 

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike šizotipnog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna verovanja o načinu na koji svet funkcioniše, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni da rastumače tuđe misli.

 

Ribe

 

Vrlo su osetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju zavisni od tuđe pažnje. Kad se to i njihova romantična i nežna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja ličnosti. To znači da postaju zavisnici od pažnje u punom smislu te reči.

 

Astrologija ljubavi: Saznajte sve o svom budućem partneru

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...