Uspeh

Napustila posao, otvorila knjigovodstvenu agenciju: Danima je bilo teško, a onda je biznis procvetao

Eleonora kaže da je početni kapital koji je bilo neophodno uložiti da bi počela da radi iznosio oko 180.000 dinara
Lifestyle 17.10.2016. - 10:51h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia / Ilustracija

Eleonora Detki iz Sente odlučila je nakon 20 godina rada u privatnoj kompaniji da osnuje svoj biznis. Otvorila je firmu ELDE koja se bavi računovodstvom i konsultantskim poslovima.

 

"Ostavila sam dobro plaćeno sigurno radno mesto i ostvarila svoje snove. Moj hobi, tumačenje propisa, prerastao je u sopstveni profesionalni biznis. Samostalno se bavim vođenjem poslovih knjiga, analiza poslovanja, izradom ugovora, tumačenjem ekonomskih, finansijskih i poreskih propisa. Pronašla sam sebe i našla radost u ovom poslu“, objasnila je Eleonora.

 

Ona kaže da nikada ne bi uspela da nije imala punu podršku  članova svoje porodice koji su detkaje hrabrili i pomagali.

 

Firma je formalno počela da radi u martu ove godine, ali je o privatnom poslu počela da razmišlja dve godine ranije. Odlučila je da nađe poslovni prostor u centru grada, pogledala je nekoliko lokala i odučila se za jedan.

 

Uređenje poslovnog prostora su radili sami, ona i suprug Robert. Dok je jedno od njih radilo na uređenju prostora, drugo se brinulo o deci koja su imala četiri, pet i šest godina. Eleonora kaže da je početni kapital koji je bilo neophodno uložiti da bi počela da radi iznosio oko 180.000 dinara.

 

Na početku je problema bilo, prvi potencijalni klijent posle preliminarnog dogovora više se nije javio. Danima niko nije otvorio vrata i Eleonora je razmišljala da odustane. Mislila je da neće izdržati.

 

Udar sudbine: Ko ovo bude znao da iskoristi, uspeće na svim životnim poljima!

 

Međutim, onda je shvatla da mora nešto da promeni i počela da radi na marketingu. Koristila je sve moguće načine preko interneta i javnih medija za reklamiranje svoje ponude. To je urodilo plodom. Postepeno su počeli da dolaze klijenti.

 

"Sa klijentima sam u svakodnevnom kontaktu i koristim sve što pruža moderna komunikacija. Planiram da održim seminare a započela sam pregovore sa lokalnim udruženjima preduzetnika kako bi realizovali zajedinički projekat. Najviše me zanima da kroz igru uvdem mlade u svet propisa, konsultacije u računovodstva”, rekla je ona ističući da planira da od novembra organizuje učenje poslovne konsultacije i računovostve preko svog web sajta.

 

Ona smatra da je na domaćem tržištu nemoguće opstati ukoliko se bavite isključivo poslovima poslovne konstultacije. Zato je odlučila da samostalno vodi i poslovne knjige, ali veruje da će doći vreme kada će ove dve delatnosti biti odvojene.

 

Prema njenim rečima vrlo je važno poznavati dobro marketing ili platiti dobrog menadžera kako bi posao mogao dobro da se kotira na tržištu.

 

Eleonora kaže da bi svima koji razmišljaju da pokrenu sopstveni biznis poručila da ne razmišljaju previše kako ne bi dopustili da vreme proleti, već da pronađu podršku i ne odustanu od svojih ideja.

 

Tamara (49) od obućarske radnje zaradila milione: Genijalna ideja podigla je iz pepela! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...