Koristan trik

Pravilo od 2 minuta menja život iz korena: Muškarac otkriva kako!

Naš mozak je veoma loš u donošenju odluka jer odluke podrazumevaju promene
Lifestyle
06:14h Autor:
Foto: Shutterstock

Koliko se često nerviramo jer smo nešto zaboravili ili zato što nismo završili nešto za šta nam je trebalo veoma malo vremena, a posledice su dugotrajne ili velike? Jedan od autora popularne stranice Quora podelio je sa čitaocima svoje pravilo od dva minuta koje mu je unnelo red u životu. Evo šta je on napisao:

 

"Ukoliko vam za nešto treba manje od dva minuta, učinite to istog časa! Ne dajte sebi prostora za donošenje odluka i snebivanje".

 

Naš mozak je veoma loš u donošenju odluka jer odluke podrazumevaju promene. Naši instinkti rade tako da izbegavanje promena. Pravilo dva minuta je izvanredno jer sklanja odluke sa puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

 

Poštujte pravilo 5%: Garantovano spasava vezu od raskida!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako je njemu pomoglo ovo pravilo:

 

1. Nema više zaostale kamare sudova. Jer pranje sudova za sobom uzima manje od dva minuta.

 

2. Soba je uredna. Kada dođete sa posla treba vam pola minuta da se presvučete i odložite odeću u orman. Ova sitnica napraviće neverovatnu promenu u izgledu vašeg staništa.

 

3. Odgovaranje na mejlove treba da se reši na podjednako jednostavan način. Koliko puta ste se našli u situaciji da izgubite previše vremena na odgovaranje na neke mejlove? Odgovorite odmah na sve nekritične mejlove, što jezgrovitije. Olakšaćete sebi život i inboks.

 

4. Nestaje haos u glavi. Zaboravite paniku. Stigli su računi za ovaj mesec? Platite ih odmah, koristite elektronsko plaćanje. Izbegnite isključivanje telefona i penale.

 

5. Uradite rezervaciju za restoran – odmah.

 

Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obaveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obaveza za koje vam treba manje od dva minuta.

 

Pismo jedne domaćice: Zlatan savet za čišćenje koji svaka žena mora da čuje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...