Smrt

Čovek pao mrtav pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog: Narod zanemeo!

Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji, rekao je između ostalog vladika Amfilohije
Lifestyle
11:50h Autor:
Čovek pao mrtav pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog: Narod zanemeo!
Foto: Profimedia

Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59) pao je mrtav pred Amfilohijem pod manastirom Ostrogom u Crnoj Gori.

On je prisustvovao liturgiji koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kada je iznenada pao pre nego što je dočekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

Nesrećni čovek je preminuo, a vladika Amfilohije je odmah na licu mesta održao pomen i kratku besedu.

Dokaz da Sveti Vasilije Ostroški ne prašta uvrede: Ovako je kaznio nevernika!

Evo šta je rekao:

"Bog da mu dušu prosti i podari carstvo nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božje znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovde, da mu oprosti sve grehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetim Vasilijem Ostroškim, koji ga je na čudan način prizvao na ovo mesto da odavde krene u carstvo nebesko", besedio je potreseni Amfilohije.

Njega, kao i sve prisutne vernike i sveštenstvo koji su Rusu pokušali da pruže pomoć, ova nesreća je potresla. Policija i hitna pomoć, koje su pristigle odmah, mogli su jedino da konstatuju smrt.

Jurij Nikolajevič Kemnev (59), ruski državljanin, koji je poslednjih godina često boravio u Crnoj Gori, došao je sa grupom poklonika kako bi se poklonio moštima Svetog Vasilija.

Monah sa Ostroga upozorava: Mladi su nam drogirani zombiji, pakao smo sami stvorili!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs