Fizionomija koja život znači

Do sada neviđeno bizarno biće: Jedino on može da preživi bilo koji udes! (FOTO)

Dok automobilska industrija čini sve ne bi li unapredila delove vozila kako bi preživeli udes, mi, ljudi, to sa svojim telima ne možemo da radimo. Mada, sada se pojavio Grejem
Lifestyle 26.07.2016. - 16:01h Autor: Stil
Foto: Victoria Transport Accident Commission

U samo jednoj sekundi nečiji život može potpuno da se preokrene, pogotovo kada su saobraćajni udesi u pitanju - bilo da neko na mestu pogine ili ostane težak invalid. Vazdušni jastuci, pojasevi, upozorenja da se ne seda za volan pod dejstvom alkohola ili ukoliko je vozač umoran jednostavno nisu dovoljni da bi se sprečile tragedije na putevima širom sveta.

 

Nakon jedne sms poruke ništa nije bilo isto: Obična šetnja im potpuno promenila život! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / TACVictoria
Foto: Printscreen Youtube / TACVictoria

Međutim, australijska komisija za saobraćajne nesreće Viktorija (Victoria, Australia's Transport Accident Commission), koje se bavi problemima bezbednosti u saobraćaju otišlo je korak dalje i napravila najbizarnije upozorenje. Dok automobilska industrija čini sve ne bi li unapredila delove vozila kako bi preživeli udes, mi, ljudi, to sa svojim telima ne možemo da radimo. Mada, sada se pojavio Grejem, piše Diply.com.

 

Grejem je model koji pokazuje kako bi trebalo da izgledamo da bismo preživeli saobraćajnu nesreću. Njega su napravili hirurg Kristijan Kenfild, stručnjak za saobraćajne puteve Dejvid Logan i vajarka Patriša Pikini.

 

Trudnica doživela užasnu saobraćajnu nesreću: Dve nedelje kasnije desilo se čudo! (VIDEO)

 

Foto: Victoria Transport Accident Commission
Foto: Victoria Transport Accident Commission

"Suština udesa je u upravljanju silom. Kada iznenada zaustavimo automobil tokom saobraćajne nesreće, sila se prenosi na automobil i vozača. Telo nema takvu fizionomiju da može da podnese svu tu silnu energiju kada stvari krenu naopako", rekao je Dejvid Logan.

 

Najupečatljivija promena kod Grejema u odnosu na ostale ljude je njegova glava, u kojoj je mozak ostao iste veličine, ali sa više zaštitnih slojeva. Takođe, i rebra su na mnogo višem mestu kako bi se zaštitili vrat i kičma koji najčešće stradaju tokom udesa.

 

Udes je najbolja stvar koja mi se desila: Kako je saobraćajka promenila život manekenki! (FOTO)

 

Foto: Victoria Transport Accident Commission
Foto: Victoria Transport Accident Commission

Grejem ima i mnogo spljoštenije lice, jer su tokom nesreća prvi na udaru nos i jagodice, a i uši su mu uvučene u lobanju. A ovi odvratni nabori ispod njegovih grudi nisu dodatne bradavice, već vazdušni jastuci za rebra, kako bi se sprečile povrede unutrašnjih organa.

 

Pogledajte video:

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...