Obratite pažnju

Samo za zrele ličnosti: Ako ste napunili 30, morate da počnete da radite ovo!

Smejte se sebi, ponekad se nasmejte apsurdnosti života. Sposobnost da pronađete humor u svojim mukama, važno je za zdravlje i sreću
Lifestyle 11.07.2016. - 20:02h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Da li se ponašate u skladu sa svojim godinama? Ako ste već proslavili 30. rođendan, vreme je za zrelost!

 

Što smo stariji, to teže menjamo navike. Ali i u tridesetim godinama nije kasno da se menjamo, i da usvojimo neke nove, pozitivne obrasce ponašanja.

 

Druge možete da prevarite, ali svoju podsvest nikad: Precizan Frojdov test otkriva kakav ste čovek!

 

U tridesetim, vreme je da počnete da radite sledećih 10 stvari, ako već niste:

 

1. Smejte se sami sebi
Smejte se sebi, ponekad se nasmejte apsurdnosti života. Sposobnost da pronađete humor u svojim mukama, važno je za zdravlje i sreću.

 

2. Cenite svoju porodicu i prijatelje
Kada ste bili tinejdžer bili ste buntovnik, u dvadesetim ste jurili sebe, posao, obrazovali ste se... Tridesete su pravo doba da ponovo budete u kontaktu sa bližnjima. Nakon mnogo žurki, zabava, proslava, shvatićete da ne postoji takvo društvo kao što su naša porodica i bliski prijatelji.

 

3. Pišite dnevnik
Nekad ne možete da ispričate ili razmotrite važne trenutke u svom životu sa prijateljima. Dnevnik donosi olakšanje, a predstavlja i neku vrstu evidencije.

 

Slavni srpski akademik otkriva: 6 osobina koje imaju samo zrele ličnosti!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

4. Zdravo se hranite
Možda ste ranije bili na dijetama, ali u suštini niste marili da li jedete supu i salatu ili picu. U tridesetim telo počinje polako da stari, i možete da budete krepki i zdravi ako se pravilno hranite. To je dobar plan na duže staze.

 

5. Štedite novac
Ako je to ikako u našim uslovima moguće.

 

6. Jurite viši cilj
Do tridesete, verovatno ste maštali da zasnujete svoju porodicu, počnete da živite samostalno, ili da započnete neki svoj biznis... Sada je vreme da počnete to i da ostvarujete.

 

7. Učite iz svojih grešaka
Sve što nam se dešava može da bude način da učimo, da budemo bolji. Svi pravimo greške, ali treba da razumemo šta je pošlo naopako.

 

Uspeh nije da nikad ne padneš, već da svaki put znaš da ustaneš: 10 moćnih saveta Konfučija!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

8. Razvijate ljubav prema čitanju
Uspešni ljudi poput Bila Gejtsa i Opre Vinfri strastveni su čitaoci i stalno preporučuju literaturu. Učite od njih. Svakog dana izdvojite bar 30 minuta da pročitate nešto. Ne blog, ili nečiji post, već štampanu knjigu.

 

9. Govorite "Da" prilikama
Jedno od najčešćih kajanja kada je u pitanju karijera jeste što se nisu iskoristile mogućnosti koje su se ukazale. Zato, ne odbijajte dobre prilike, makar i malo rizikovali.

 

10. Definišite svoje lične vrednosti
Uvek treba da znate šta su vaši prioriteti. A da biste to znali, trebalo bi da definišete lične vrednosti. Možete za početak da nabrojite top tri. Te vrednosti dalje možete da preoblikujete u ličnu misiju, što će vas motivisati da se krećete ka boljoj verziji sebe.

 

Žena napunila 50 godina i priznala: Prestara sam za ovih 8 stvari!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...