Legenda iz Smiljana

Pitali Nikolu Teslu zašto se nikada nije ženio: Naučnik dao genijalan odgovor!

U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi, izjavio je u intervjuu 1924. godine slavni srpski genije
Lifestyle
09:52h Autor:
Foto: Profimedia

Nikola Tesla objasnio je zašto se nije nikada ženio davne 1924. godine u ekskluzivnom intervjuu za Galveston Daily News.

 

Tesla je najpre istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mesto "došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem, oblačenjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste".

 

9 mudrosti Nikole Tesle: Svaki Srbin treba da ih zna!

 

"Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene takmiče s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u senku predstavlja znak propadanja civilizacije", rekao je Tesla.

 

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju prema ženi, ali da su žene umesto pobednica postale žrtve.

 

"U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve da budu primadone i filmske zvezde", rekao je Tesla.

 

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju.

 

"U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila", naveo je Tesla.

 

Nikola Tesla, božiji fenomen: Evo šta je njegov otac video godinu dana pre rođenja genija!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...