Počnite još danas

4 načina da privučete ljubav, sreću i obilje u život: Prvi je presudan!

Kada život postane prepun obaveza, zbog rokova, dece i drugih obveza, obično prva stvar koju žrtvujete je vreme za zabavu i opuštanje. Kada sebi uskratimo takve stvari brzo se umaramo i postajemo frustrirani
Lifestyle
13:32h Autor:
4 načina da privučete ljubav, sreću i obilje u život: Prvi je presudan!
Foto: Shutterstock

Da li želite više ljubavi i sreće u svom životu? Da li želite da prestanete da osećate potrebu da se upoređujete s drugim ljudima, jer ste tako srećni i zadovoljni svime što imate? Pogledajte ovo…

Kada život postane prepun obaveza, zbog rokova, dece i drugih obveza, obično prva stvar koju žrtvujete je vreme za zabavu i opuštanje. Uostalom, kad imate zahtevnu decu, važne poslovne projekte i roditelje o kojima treba da brinete, stvari kao što su izlasci sa svojim partnerom, druženja s prijateljima i odlasci u teretanu iznenada se ne čine tako važne.

Ali to su trenuci u životu kad nam treba ljubav i radost više nego ikada. Kada sebi uskratimo takve stvari brzo se umaramo i postajemo frustrirani. Počinjete da zavidite drugim ljudima, više se prepirete sa svojim partnerom, imate manje energije za svoju decu, niko nije srećan. Ali, dobra vest je – kada uvrstite u svoj raspored stvari zbog kojih se osećate opušteno i osveženo – imate više energije i postajete bolji roditelj, bračni drug, radnik i prijatelj. Čak i ako se trava čini zelenija s druge strane ograde, uz malo nege i ljubavi prema sebi, možete da osigurate da trava i u vašem vrtu uvek bude bujna, zelena i lepa.

Kako da umnožite sreću i obilje: Radite ovo i Bog će vas dvostruko nagraditi!

Četiri koraka kojima ćete da donesete više ljubavi i radosti u svoj život, počevši od danas

1. Naučite da volite sebe

Da li zaista volite? Ili ste previše zauzeti fokusiranjem na svoje "mane" i "slabosti"? Budimo realni, svi smo mi ponekad previše strogi prema sebi. Lako uočavamo svoje mane, potpuno zanemarujući sve svoje pozitivne osobine. U redu je da ponekad preispitujemo sebe, ali nije u redu kada počnemo da napadamo i da sebe krivimo jer nismo "savršeni". Uostalom, samo smo ljudi!

Dakle, otpustite ove samoograničavajuće misli i zamenite ih mislima o ljubavi i zahvalnosti. Imate toliko toga da ponudite, vreme je da shvatite koliko ste posebna osoba! Odličan način da počnete da volite i negujete sebe je da svakodnevno ponavljate afirmacije:

Ja sam ponosna na sebe. Ja bezuslovno prihvatam i volim sebe. Ja sam vredna osoba i imam puno toga da ponudim. Drugi ljudi me vole i cene. Svaki dan sam sve bolja. Imam mnogo talenata. Imam neverovatan život.

Ponavljajte ove moćne afirmacije kad god vam je potrebno da se malo podsetite koliko ste neverovatni. Što više nađete ljubavi, mira i prihvatanja unutar sebe, više ljubavi ćete moći da date drugima.

Sreću nikad ne tražite na ovih 10 mesta: Beznadežno gubljenje vremena!

2. Pružite slobodno ljubav i podršku

Naši odnosi s prijateljima i članovima porodice su neki od najdragocenijih i najposebnijih delova našeg života. Ne postoji lepša stvar od iskazivanja ljubavi i podrške svojim najmilijima. Kada ulepšamo nečiji dan i sami se osećamo bolje.

Zagrljaji, poljupci, osmesi, zahvalnost i pohvale – to su sve sjajni načini kojima možete da pokažete svojim bližnjima da ih volite, cenite, podržavate i volite. Baš kao što vi u sebi imate strahove i nesigurnost, isto tako i vaši prijatelji i članovi porodice skrivaju ista osećanja ispod površine… i treba im vaša podrška, ljubav i vera.

Ne postoji ništa posebnije od pomaganja našim najmilijima da steknu uvid u svoju unutrašnju snagu, lepotu i jedinstvenost. Što više vežbate oprost, prihvatanje i otvaranje svog srca drugima, to će više oni to isto da čine za vas. Kada bezuslovno volite druge ljude, ljubav će vam se vratiti u neograničenim količinama!

Privucite prave osobe u svoj život: 20 najkraćih saveta za sreću i ljubav!

3. Odvojite vreme za zabavu

Ako imate decu, znaćete kako majstorski svaku situaciju pretvore u zabavu. Oni se slobodno smeju sebi, drugima i pronalaze zabavu čak i u najozbiljnijim okolnostima. Zabava je tako važna za našu sreću i dobrobit… a kao odrasle osobe, to je nešto što često ne dobijamo dovoljno!

Dakle: ukoliko nemate dovoljno zabave u vašem životu u poslednje vreme, uvrstite je u svoj raspored! Možda zvuči čudno – "planiranje zabave", ali to je samo klik da uopšte započnete. Biće vredno truda! Ništa ne uklanja stres bolje od smejanja s prijateljima i porodicom.

Smislite neke zabavne stvari koje biste mogli da uradite u bliskoj budućnosti s ljudima koje volite. Na primer, mogli biste da organizujete večeru sa svojim prijateljima ili možete da odete u restoran. Takođe, možete da odete uveče u bioskop, da se upišete na sport koji volite, iznenadite svog partnera romantičnim izletom ili organizujte porodično putovanje…

Postoji toliko mnogo stvari koje možete da uradite kako biste imali više zabave u svom životu, a što više planirate zabavu, pre će da postane prirodan deo vašeg svakodnevnog života! Zapamtite, imate pravo na predah i imate pravo da se zabavite. Odnosite se prema vremenu provedenom sa svojim voljenima kao prema daru i pomažite jedni drugima u sticanju pozitivnog pogleda na život.

Prestala je da radi ove stvari: Život joj se potpuno promenio!

4. Isključite se

Neverovatno je koliko vremena provodimo na našim uređajima. Koliko vremena provedete svaki dan bez mobilnog telefona, kompjutera, tableta i televizora? Pomalo je zastrašujuće kada razmišljamo o tome!

Postali smo programirani da budemo na "visokoj pripravnosti" za SMS poruke, Fejsbuk notifikacije, telefonske pozive, imejlove i lista ide dalje… To je veliki razlog zašto nikada ne možemo zaista da se "isključimo"!

Kako biste izašli na kraj s ovim, pokušajte da odvojite neko vreme, barem jednom dnevno, kada ćete da se udaljite od svih tih smetnji. To može da bude vrlo jednostavno: ostavite telefon u kancelariji kada odete na pauzu, isključite ga kada se igrate sa svojom decom ili izađete na kafu sa svojim prijateljima.

A ako se stvarno želite da odmorite, pokušajte da odete na izlet za vikend sa svojom porodicom ili prijateljima ostavljajući sve uređaje kod kuće! Neverovatno je koliko to može da bude osvežavajuće!

Osećaćete se povezaniji s onim što se događa u sadašnjem trenutku bez svih onih "prozora" otvorenih u pozadini. To je kao da vam neko skine teret s ramena. Još danas počnite da živite život ispunjen radošću i ljubavlju!

Staro narodno verovanje: Kako da oterate nesreću pomoću prstena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs