Pokušajte

Psihijatar otkrio sjajan trik: Ovako ćete izbaciti svaku lošu naviku iz života! (VIDEO)

Poslužite se ovim trikom i život će vam odmah postati mnogo bolji
Lifestyle
23:24h Autor:
Psihijatar otkrio sjajan trik: Ovako ćete izbaciti svaku lošu naviku iz života! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Robert T. Mayes

Psihijatar Džudson Bruer veruje da ima lek za sve one koji nikako ne mogu da se reše loših navika.

On smatra da rešenje leži u tome da postanete radoznali i saznate sve što možete o toj vašoj rđavoj navici!

"Uzmimo za primer pušenje. Svi znaju koliko je to loše, ali ta informacija nije dovoljno moćna da uzrokuje radikalne odluke. Ali, kada biste se bolje raspitali šta sve ima u jednoj cigareti, koliko otrova, pogledali fotografije unutrašnjih organa pušača i sagledali objektivno sve posledice, pri sledećem paljenju cigarete ne bi vam bilo svejedno", objašnjava psihijatar.

Ukoliko baš ovu naviku ne možete da promenite, evo nekoliko činjenica koje će vam, prema dr Brueru, pomoći da jednom zauvek presečete:

Pušenje može da izazove zgrušavanje krvi, izazove grčeve u mišićima, izazove razne bolesti pluća, poremećaj svih organa za varenje, bolove u zglobovima, oštećenje srca, različite aritmije, povišen krvni pritisak, grčenje krvnih sudova.

Naučnici presudili: Rešite se ove osobine i postaćete uspešni preko noći!

Takođe, utiče i na centralni nervni sistem, a javlja se nepromišljenost, razdražljivost, poremećaj sna, glavobolja, vrtoglavica i noćne more.

Neke od teških posledica su još i pušačka noga, neplodnost kod muškaraca i žena, kao i karcinom različitih organa.

Ono što možda takođe niste znali jeste i da jedna cigareta sadrži preko 4.000 otrova, a osim toga, duvanska industrija u preradi koristi i jako opasne hemikalije:

Sumpor - radi dobijanja intenzivne žute boje duvanaPreparate na bazi olova - za korekciju ukusa cigareteAntifriz - radi postizanja balansa vlage u cigaretamaTitan dioksid - da bi pepeo bio što beljiAzbestna vlakna - da se pepeo ne bi krunioRadioaktivni polonijum 210 - u postupku uzgajanja duvana, saopštio je Institut Batut još 2009. godine.

Da li vam se bar malo zgadila cigareta?

Čim pređe četrdesetu: 5 stvari koje svaka žena treba da radi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs