Ljubav živi i nakon gubitka voljene osobe

U 96. godini pesmom odao počast svojoj ljubavi (VIDEO)

Pogledajte romantični video koji vraća veru ljubav za ceo život i uči nas da romantika nema veze sa godinama
Lifestyle
03:42h
U 96. godini pesmom odao počast svojoj ljubavi (VIDEO)
Foto: You Tube/ Print Screen

Da ljubav ne zna za godine, pravi je dokaz 96-godišnji Fred Stabou (Fred Stobaugh) iz Ist Piorije (East Peoria, Illinois) koji je učestvovao na takmičenju tekstopisaca, koje je pokrenuo Green Shoe Studio ranije tokom leta. Reč je o onlajn takmičenju, a Fredov nastup je bio jedinstven i ostavio je traga na širu javnost.

Ovaj simpatični dekica je o takmičenju čitao u novinama, a umesto modernih elektronskih prijava, odlučio se za malo staromodniji način - staro dobro pismo. Unutar njega nalazio se papir sa ispisanom ljubavnom pričom u formi pesme koju je posvetio svojoj nedavno preminuloj supruzi Loren, sa kojom je proveo 75 godina života.

Na Jutjubu je studio Green Shoe, kroz intervju sa Fredom, objavio vrlo dirljivu priču o tome kako su odlučili da ovu romantičnu priču pretvore u profesionalno odrađen komad muzike - pesmu pod nazivom Slatka Loren (Sweet Lorraine).

Romantika i ljubav ne prolaze s godinama, a o tome svedoči baš ova pesma koju je, sada već širom sveta poznat, dekica Fred sastavio u čast svoje preminule živtne saputnice - žene u koju se zaljubio još 1938. godine, a za kojom i dan danas njegovo srce kuca. Prilikom nastupa, naglasio je da on nije pevač i da mu pevanje nije jača strana, ali je hteo da oda počast svojoj suprugi bez koje je ostao mesec dana ranije, prenosi Today.

http://www.youtube.com/watch?v=KDi4hBWsvkY

Sve što je napisao u koverti sa prijavom za učestvovanje u takmičenju, bilo je i više nego dovoljno da dirne producenta Kolgana.

"Slušajući pesmu i osećajući strast koja iz nje izbija, kao i pismo koje nam je poslao, dirnuo nas je pravo u srce", rekao je Kolgan.

"Kada je otišla, sedeo sam sam sa sobom jedno veče u sobi. Došlo je samo od sebe, počeo sam da pevušim", objasnio je Fred kako je pesma nastala. Devet minuta tihe muzike akustične gitare i nostalgičnog glasa ovog dekice dok iz njegovih usta izlaze reči pune ljubavi, prouzrokovalo je veliku tremu kod profesionalca kao što je Kalagan tokom pripemanja profesionalne verzije Slatke Loren (Sweet Lorraine).

"Pesma mi je pomogla, ali zaista. Čini da se osećam kao da je ona pored mene i da se smeši. Ona se smeši. Znam da joj se pesma sviđa", rekao je Fred za Green Shoe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs