Za srećniji život

Napustite ih momentalno: 20 stvari kojima je mesto jedino u prošlosti!

Fizički, mentalno i emocionalno potrebno je napustiti ideju o osobi za koju smatrate da treba da postanete kako biste postali osoba koja zaista želite da budete
Lifestyle
14:56h Autor:
Napustite ih momentalno: 20 stvari kojima je mesto jedino u prošlosti!
Foto: Shutterstock

Koliko samo stresa u ovom današnjem dobu nosite sa sobom? Osećate li se da su vas pretrpale životne okolnosti i emocionalni problemi? Da biste postali opušteni i srećni potrebno je započeti s napuštanjem briga i stresa.Svet nam nameće toliko puno nevažnih vrednosti i veštačkih potreba i nudi nam lažne formule za sreću. Vi ne treba da postanete neko ili da postignete nešto od toga da biste bili srećni. Spoznajte sebe i postanite svesni istinskih vrednosti u životu.

Fizički, mentalno i emocionalno potrebno je napustiti ideju o osobi za koju smatrate da treba da postanete kako biste postali osoba koja zaista želite da budete. Napuštanje svih tih ideja o sebi je pomalo zastrašujuće, ali takođe je neopisivo oslobađajuće.

Zašto su neki rođeni pod srećnom zvezdom: Izbacite nesreću na ove načine!

Vi ste tu gde jeste jer je to vaš jedinstveni životni put, koji vam donosi upravo iskustva koja vi morate da iskusite kako biste napravili korak dalje u duhovnom smislu. Mi smo duhovna bića, a na duhovnom putu nema varanja ni brzih rešenja.

Nikakvo spoljašnje priključivanje nekoj religiji ili ideologiji ne donosi prave spoznaje. Potrebno je pre svega spoznati sebe, prepoznati svoje vrednosti i ceniti svoju jedinstvenost.

Zato ovih 20 stvari hitno treba da napustite – zauvek!

1. Napustite sve misli koje vam ne daju osećaj snage i opunomoćenja.

2. Napustite osećaj krivice jer radite nešto što zaista želite.

3. Napustite strah od nepoznatog; napravite jedan mali korak i gledajte kako se put sam razotkriva.

4. Napustite žaljenje; u tom razdoblju života ste uradili upravo ono što ste tada želeli.

5. Napustite zabrinutost; zabrinutost je kao da se molite za nešto što ne želite.

Molite se za oproštaj grehova: Evo kako pravilno to da uradite!

6. Napustite krivljenje bilo koga za bilo šta; budite odgovorni za svoj život. Ako nešto ne volite, imate dva izbora, prihvatite ili promenite.

7. Napustite razmišljanje kako se oštećeni; vi značite ovom svetu i svetu ste potrebni upravo takvi kakvi jeste.

8. Napustite razmišljanje kako vaši snovi nisu važni; uvek sledite svoje srce.

9. Napustite to da ste osoba koja uvek i svakome mora da bude na raspolaganju; uvek imajte na umu da je bitno pre svega voditi računa o sebi, jer ako to ne učinite, nećete biti u stanju da se na pravilan način brinete o drugima.

10. Napustite razmišljanje kako su svi ostali srećniji, uspešniji i bolji od vas. Vi ste tačno onde gde treba da budete. Vaše putovanje se za vas savršeno razotkriva.

Odrediće vašu sudbinu: Najkraća mudra priča menja pogled na svet!

11. Napustite razmišljanje kako je u ovom svetu sve crno-belo. Uživajte u kontrastima i slavite različitost i bogatstvo života.

12. Napustite varanje svoje budućnosti svojom prošlošću; vreme je da krenete dalje i ispričate novu priču.

13. Napustite razmišljanje da niste tamo gde bi trebalo da budete. Da biste došli tamo gde želite, vi se trenutno nalazite upravo onde gde bi trebalo da budete, zato počnite da postavljate pitanje gde želite da idete.

14. Napustite ljutnju prema bivšim ljubavima i porodici. Svi zaslužujemo sreću i ljubav. Samo zato što je neki odnos završen, ne znači da je ljubav bila pogrešna.

15. Napustite potrebu da morate da uradite više i da treba da budete nešto više; do sada ste uradili sve što ste mogli i to je dovoljno.

Znakovi su svuda oko nas: Šta nam duša poručuje strahom?

16. Napustite razmišljanje da morate da znate kako da dođete do nečega; naš put se uči usput.

17. Napustite jadikovanje za novcem – napravite plan kako da vratite dugove i usredsredite se na obilje koje imate.

18. Napustite pokušaje da spasite ili promenite ljude. Svako ima svoj put i najbolje je da radite na sebi i da se ne fokusirate na druge. Neka ljudi slede vaš pozitivan primer jer to žele.

19. Napustite pokušaje da se uklopite i da vas svi prihvate. Vaša jedinstvenost je ono što vas čini izvanrednim.

20. Napustite mržnju prema sebi. Vi niste oblik svog tela niti broj na nekoj listi. Vi ste važni ovom svetu i svetu ste potrebni upravo takvi kakvi jeste.

Tražite sreću u malim stvarima, doživećete stotu: Dokaz je ova baka (101) na snegu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs